Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe sier det er stor spredning i påskeprognosene, men velger fortsatt å melde stabile værforhold for Harstad.

– Det ser slettes ikke dårlig ut. Trolig holder været seg rolig, noe som kan tyde på relativt godt påskevær med lite eller ingen nedbør, og stabile temperaturer, forteller han.

Stabil uke

Først og fremst ønsker Alsvik Walløe å ta for seg inneværende uke. I løpet av tirsdag ettermiddag skyer det til og resten av uken vil være vindfull.

– Nordøstlig kuling vil prege hele resten av uken. Det kan være fare for enkelte små snøbyger, men stort sett vil det være overskyet oppholdsvær med temperaturer rundt null grader. Så relativt pent, men noe vindfullt, sier han.

Palmehelgen øker sjansene for nedbør og kraftigere vind, men meteorologen tror vi i Harstad for det meste vil skånes.

– Det kan komme noen snøbyger, men det blir nok ikke noe å skrive hjem om.

Kanskje knallpåske

Selve påskeuka tror han blir stabil og relativt fin.

– Slik jeg ser det vil Harstad få stort sett oppholdsvær påsken igjennom. Den værtypen dere opplever nå med polarluft fra langt nord er nokså stabil. Derfor tør jeg melde såpass langt frem i tid. Dere får nok samme temperaturer også. Rundt null grader. Hvorvidt oppholdsværet vil preges mest av skyer eller sol er litt tidlig å si, men det er lov å håpe på knallvær, forteller han.