Gå til sidens hovedinnhold

Mindre smitte enn fryktet på Kila skole: – Den ene testen var falsk

Svarene på koronatestene fra elever og ansatte ved Kila skole har begynt å komme inn, melder Harstad kommune torsdag kveld. Denne gangen også med en hyggelig beskjed.

– En av lærerne som først testet positivt for covid-19, har nå testet negativt. Etter første prøve var det mistanke om at det kunne være en såkalt falsk positiv, og det stemte. To negative prøver bekrefter dette. Personen er nå ute av isolasjon. Dette har betydning for en rekke andre som nå er i en eller annen form for karantene ved skolen, melder Kommunikasjonssjef Øivind Arvola i Harstad kommune.

Hyggelig beskjed

De som er definert som nærkontakter til denne personen går over fra ti-dagers karantene til ventekarantene. Det vil si at så snart de får en negativ test, er de ute av karantene.

– Dette gjelder også SFO-elevene på andre trinn. Alle disse får dermed en hyggelig beskjed via skolens systemer.

Les også

Elias tok AstraZeneca-vaksinen – slik opplevde han bivirkningene

Fortsatt nærkontakter

Elevene i de to klassene på åttende trinn må fortsatt gjennomføre sin tidagers karantene. Ungdomsskolen har fortsatt hjemmeskole, og skolen driftes på rødt tiltaksnivå.

To nye positive

Klokken 1930 har vi fått svar på 212 av 456 tester. Vi har så langt fått to positive svar. Ingen av disse ser ut til å være tilknyttet Kila skole. Det er startet smittesporing rundt disse to.

Les også

Lise har satt 300 doser AstraZeneca i Harstad: – Glad vi hadde en god plan

Les også

Skal omstille for 40 millioner: – Ikke vær redd og sint, tryggheta skal bestå