Gå til sidens hovedinnhold

Minner om besøksreglene ved UNN

Med et høyt smittetrykk i Harstad er det ekstra viktig å forholde seg til besøksreglene

I forbindelse med det pågående smitteutbruddet i Harstad, minner Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) om at de som skal besøke pasienter på sykehuset må ha avtale med avdelingen som pasienten ligger på for å kunne komme på besøk.

Det skriver UNN i en pressemelding.

– De som vil inn på sykehusene må ha avtale, enten time for undersøkelse/planlagt operasjon eller avtale med avdeling om besøk til inneliggende pasient. Sistnevnte må gjøres før ankomst til sykehuset, sier fungerende administrerende direktør i UNN, Elin Gullhav.

I Harstad og omegn er det spesielt utfordrende for tiden med den pågående smitteutviklingen som har ført til at Harstad og flere nærliggende kommuner har innført ekstra smittevernstiltak. Av den grunn ønsker også sykehusene i Harstad og Narvik å være mer påpasselig med smittevernstiltak for å støtte opp om kommunens tiltak og unngå smitte inn i sykehusene.

– Vi ber derfor om at alle som tenker å besøke sykehusene vurderer om det er nødvendig akkurat nå. Dersom man har syke pårørende som trenger besøk, må det avtales med avdelingen på forhånd. Vi anbefaler også besøkende om å bruke munnbind inne i sykehusene, sier fungerende driftsleder i UNN Harstad, Rita Pernille Martnes.

– Vi ønsker også å begrense opphold i sykehusenes fellesarealer mest mulig, og avstandsregler og øvrige smittevernrutiner må følges. Personer som har symptomer på luftveisplager eller er i karantene må holde seg hjemme, sier Martnes.