Lørdag kveld er det duket for den nasjonale finalen i Eurovision Lipsync Contest (ELC) og Jaran Skardal (21), eller Monetta Leone som er artistnavnet hans, er spent på morgendagen.

– Det er masse tanker i hodet. Jeg håper jeg får sove i natt, for man er jo så klart spent. Det er god konkurranse for å si det sånn, så jeg tror ikke jeg vinner, men jeg håper jo så klart at jeg skal vinne. Da trenger jeg hver en stemme, sier Jaran.

ELC er en lipsync-konkurranse der deltakerne lager en hjemmeprodusert video og viser frem lipsync-ferdighetene sine. Lipsync er et fenomen som best oversettes til miming etter sanger på norsk.

Under den nordnorske delfinalen ble det stemmetrøbbel, og Monetta Leone fikk først beskjed om at finaleplassen røk. Så kom kontrabeskjeden om at plassen var i boks.

Viser Harstad i et annet lys

Monetta Leone er en av to representanter for Nord-Norge. Og ekstra gøy er det å kunne representere Harstad.

– Det har ikke vær den letteste byen. Det er ting som skjer bak gardinene, og det å da kunne stå frem og vise Harstad i et annet lys betyr veldig mye, sa Skardal under intervjuet med iHarstad etter delfinalen.

Finalen vises på ELC Norway sin Youtube-kanal fra klokken 20, og skal i tillegg vises på Ungdommens Hus der Monetta Leone også skal være.

– Jeg tror det blir veldig artig. Sist så jeg med ei venninne. Det var emosjonelt nok med tanke på det som skjedde. Jeg tror det blir gøy å få dele den gleden med noen og skape et minne.