Lørdag formiddag før Pride-paraden i Harstad ønsket nestleder i Miljøpartiet de Grønne, Kriss Rokkan Iversen, å møte Monetta Leone for blant annet få vite mer om hvordan det har vært å vokse opp i en by som Harstad når man er drag queen.

– Det er mye uvitenhet i Harstad og spesielt blant de eldre. Seksualundervisningen er heller ikke noe bra. Jeg kan ikke huske å ha hatt en eneste seksualundervisning i hele mitt liv. Jeg er egentlig fra Andørja der det er lite og alle er tett på alle, og når folk skiller seg ut vet ikke folk hvordan de skal ta det, forteller Monetta Leone.

– Spør

Som mange andre kan Kriss gå seg vill i begrepene og må spørre om Leone er transperson. Etter at begrepene er på plass spør hun om det er folk som tror at drag queens er transpersoner.

– Ja det egentlig veldig fælt synes jeg. Jeg blir ikke irritert, men frustrert siden det skjer alt for ofte. Det finnes transpersoner som gjør drag, men da vil de leve som det de ikke var født som biologisk. Jeg vil bare opptre og være en kvinneskikkelse rett og slett, svarer Monetta.

Leone tror det er mange som er redde for å spørre, men at det også er det beste en kan gjøre.

Bedre seksualundervisning

Det er ikke bare nestlederen som ønsker å stille spørsmål. Monetta vil gjerne vite om Rokkan Iversen kan huske å ha hatt seksualundervisning på skolen som handlet om mangfold.

– Nå er jeg litt oppi årene så det var vel enda verre da, men seksualundervisningen jeg hadde var heller ikke spesielt bra. Den var veldig funksjonell med bilder av kjønnsorganer og hvor man skulle trykke for å få forskjellige ting til å skje. Jeg synes fortsatt ikke det virker som om man snakker om dette med hva er en sunn seksuell relasjon, hva er greie grenser. Og det gjelder for alle. Og så tror jeg overhode ikke vi har kommet så langt at vi snakker om det mangfoldet som finnes av mennesker, hva vi liker, om vi blir forelsket i det hele tatt. Det må også bedres, sier Kriss før hun spør hva politikerne kan bidra med.

– Dere kan for eksempel bidra med å få bedre seksualundervisning på skolene. Basert på mangfold og ikke bare mann og kvinne.

Les også

Anne Lena var i New York under terrorangrepet: – Skulle egentlig være i World Trade Center