Gå til sidens hovedinnhold

Mottar flere hundre tusen: – Er det sant? Så fantastisk!

Márkomeannu mottar 300.000 kroner fra Kulturtanken til deres ungdomsprosjekt.

Kulturtanken har fordelt fem millioner kroner til 31 prosjekter i ordningen ”Inkludering i kulturliv i 2021”. Det største beløpet ble tildelt den samiske festivalen Márkomeannu i Tjeldsund og Evenes.

– Har vi fått innvilget pengene? Så utrolig gøy, utbtyter festivalleder Aili Guttorm når iHarstad tar kontakt.

Les også

Gir ekstra støtte til Márkomeannu etter kutt fra Nordland: – Timingen overrasker

Ungdomsprosjekt

Festivalen har søkt om midlene i forbindelse med deres satsing på barn- og ungdom de kommende årene. Prosjektet er i samarbeid med organisasjonen NOOR som jobber målrettet med samisk kultur for ungdom.

Pengene skal blant annet brukes til å ansette en egen produsent for innhold til de yngste.

– Det handler rett og slett om rekruttering. Vi må få med oss de unge for å videreføre kulturarven som best mulig. Nå åpner det seg plutselig masse nye muligheter for de neste års festivaler, sier Guttorm

Et viktig bidrag

Det har vært stor interesse rundt tilskuddsordningen som var ny i 2020. Til sammen søkte 56 frivillige organisasjoner på midlene som har som mål å bidra til at barn og unge som ikke deltar i frivillige kulturaktiviteter får mulighet til å delta.

– Dessverre har ikke alle barn og unge de samme mulighetene til å oppleve, skape og dele kunst og kultur. Vi i regjeringen vil at alle barn og unge skal kunne erfare glede og mestring gjennom kunst og kultur. Denne tilskuddsordningen er et viktig bidrag for å nå dette målet, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Klar for årets festival

I år arrangeres Márkomeannu fra 29. til 31. Juli. Årets festival har smittevern i fokus, men Guttorm lover fortsatt fest og moro.

Hun forteller at det fortsatt er mulig å sikre seg billett.

– Vi la ut ekstra billetter denne uken. Og det er fortsatt noen ledige, også til lørdag hvor vi har storkonsert med blant annet KEiiNO som headliner. Jeg vil også anbefale formiddagsmarkedet på lørdag hvor vi vil presentere helt ny samisk barnemusikk laget av fem supertalentfulle unge artister, forteller hun.

I tillegg vil Inna Marja, Ronja Larsen, ÅVLA, Emma Elliane, Saara Hermansson og Yungmiqu underholde under den tre dager lange festivalen.

Les også

«Alle» vil ha Anniell: – Min oppgave er å lage stemning

Les også

Nå kan du reise til og fra Oslo for noen hundrelapper. Se de lave prisene!

Les også

Mistenker at gjesten på Verftet var i smittsom fase: – Nå er terskelen for å teste seg lav