(Nordlys): – For Nord-Norge ser det best ut onsdag, torsdag og fredag denne uken, med mer ustabilt og regnbyger i løpet av helga, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

Han ser spesielt en dag som skiller seg veldig ut.

– Onsdag denne uken blir nok den varmeste dagen hittil i mai – og dermed hittil i år med mellom 14 og 15 grader i Troms og lange perioder med sol både i Troms og Nordland, sier Granerød.

Ustabilt vær

– Men for mange er det langhelg til helga – hvor skal vi dra?

– Ja, det kommer an på om en vil ha godt eller dårlig vær, ler vakthavende meteorolog – og opplyser at han har ikke noe klart svar å gi.

– Det er fronter som sprer seg ut over hele landet både i vest og Østafjells. Vi ser ikke noe stabile høytrykk noen steder, sier han.

Mot slutten av perioden – altså i helga vil det bli en nordøstlig vindretning i nord.

– Det medfører gjerne at kysten av Finnmark for mesteparten av nedbøren, sier han.

Usikker helg

– Den dagen som skiller seg ut i Nord-Norge er onsdag med lange perioder med sol. Det kan også bli fine perioder både tirsdag og torsdag, men det vil bli mer av og på, sier han.

I helga ventes altså regn. Men her er et men. For prognosene er ikke helt sikre.

– Helga er noe usikker, men trolig blir det mer nedbør – en værtype som fortsetter til 17.mai. Men dette er usikkert, gjentar meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.