Det var et lynnedslag som slo ned i heisen da et polart lavtrykk føk forbi Harstad den 16. desember. Det resulterte i brent wire på sikkerhetsstyringen. Dermed var motoren til t-krokheisen ute av drift da Sollia åpnet sesongen 2. juledag uten. Hovedheisen har vært ute av drift fram til nå.

– Vi jobbet til langt på natt for å få alt klart, men lørdag morgen kunne vi endelig åpne for fullt igjen, forteller daglig leder Knut Granås ved Sollifjellet Alpinsenter.

– Alle kluter til

iHarstad snakker med Granås like etter åpningen lørdag og han forteller det allerede har begynt å sige godt på med folk. Over hundre gjester var på plass – og flere var på vei.

– Vi satte alle kluter til for å få med oss denne helga, og klarte det, sier.

Det var ingen enkel jobb å reparere motoren som ble ødelagt av lynet. En rekke nye deler måtte lages av flere verksteder i byen. Fredag morgen kunne de starte arbeidet med selve reparasjonen. Halv ett natt til lørdag var de endelig ferdige.

Morgentimene lørdag ble brukt til testing av nødstopp og sikkerhetsstyring.

– Nå går den som den skal.

Lysere tider

Granås forteller at romjul og nyttår vanligvis står får en stor andel av årsinntektene til alpinsenteret. De er nå tapt for denne sesongen, men velger å se mot lysere tider.

– Det er klart dette har vært trasig. Både for oss, men også de som har venta på å kunne kjøre i hele bakken. Selv om vi har hatt åpen i familiepakken så går vi på et betydelig tap. Men folk er flinke til å bruke anlegget og nå håper vi på mange gode måneder med drift.

– Og om bare noen dager ser vi sola fra toppen, så da går vi mot lysere tider på aller måter.