Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det fargespill i Harstad: – Alle har en plass i fellesskapet

Harstad er en av åtte kommuner i Nord-Norge som er valgt ut til å delta i et samarbeidsnettverk initiert av Bødø 2024 om en satsing på Fargespill frem til 2024.

Harstad er en av åtte kommuner i Nord-Norge som er valgt ut til å delta i et samarbeidsnettverk initiert av Bødø 2024 om en satsing på Fargespill frem til 2024. Hva er fargespill, undrer du?

Fargespill er en helårs møteplass for barn og unge mellom 7 og 25 år, og der deltagerne får brukt, og utviklet, sin kunstneriske og kulturelle kompetanse i samarbeid med pedagoger innen ulike kulturelle uttrykk. Gjennom ukentlige møteplasser utforsker barn og unge med ulik kulturell bakgrunn hverandres kulturarv med respektfull nysgjerrighet.

Tanken er å skape forestillinger og andre kulturelle tilbud som skal representere alle farger et moderne samfunn kan bestå av.

600.000,-

Bodø og Nordland skal være Europeisk kulturhovedstad i 2024. Det er i sammenheng med dette at Harstad nå skal være med å lage grensesprengende scenekunst.

– Til prosjektet har Harstad blitt tildelt 600 000 per skoleår fra Bodø 2024 og Samfunnsløftet. Det foreslås også at kommunen går inn med en egenandel på 45 525,- til prosjektet, skriver kommunedirektør Hugo Thode-Hansen i sin tilrådning.

– Alle har noe verdifullt å gi til fellesskapet

Fargespill gir barn og unge unike muligheter til å både utfolde seg kreativt og utvikle seg sosialt, og er samtidig et verktøy for integrering. Ved å møtes med en positiv forventning om at alle har noe verdifullt å gi til fellesskapet, i kraft av sin identitet og historie, skapes et nytt rom for mestring og samspill.

– Dette er langt mer enn en forestilling. Det er en overbevisning om at vi mennesker kan møtes som likeverdige. Fargespill er en metode for hvordan vi mennesker møter hverandre. Metoden fokuserer på den enkeltes ressurser og verdi for felleskapet. Sammen med et profesjonelt apparat jobber aktørene mot et kunstnerisk mål som forteller om en vei videre for mangfoldsamfunnet.

En satsing på Fargespill i Harstad vil være i tråd med strategier og mål i flere av Harstads kommunale planer, blant andre kulturplan, oppvekstplan, plan for integrering og inkludering og rammeplan for kulturskole.

Kulturenheten i Harstad kommune ønsker å starte opp prosjektet Fargespill våren 2022.

Les også

Se bildene fra Det Store Julespillet: – Jeg likte alt. Ingenting var skummelt

Les også

Nå forlater Thea (18) Harstad: – Det føles rart å si jeg ikke skal gjøre dette igjen

Les også

Se bilder fra åpningen av skøytebanen i sentrum : – Akkurat som i New York

Les også

Se bilder og video fra Multicultura