Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det klart når 12 til 15-åringer får vaksinen i Harstad

I neste uke er det de yngste som skal få vaksine i Harstad.

Vaksineringen av de mellom 12-15 år blir i Harstadhallen fra klokken 14 til 20 mandag og tirsdag i neste uke.

– Vi anbefaler at foreldrene selv setter sitt barn opp til vaksinering i Helseboka disse to ettermiddagene. Det er også mulig å bestille time via pandemitelefonen, forteller Øivind Arvola i Harstad kommune.

Koronavaksine til barn mellom 12 til 15 år forutsetter samtykke fra begge foresatte dersom begge har foreldreansvar. Det betyr at begge foresatte må være enige for at barnet kan vaksineres, og at det ikke er anledning til å vaksinere dersom det mangler samtykke fra den ene.

Det er besluttet på nasjonalt nivå å tilby årskullene i ungdomsskolen født i 2006 - 2008 én vaksinedose i første omgang. For de som tidligere har gjennomgått koronasykdom i alderen 12-15 år anbefales foreløpig ikke vaksinering.

Les også

Nytt smittetilfelle i Harstad

Kommunen sier at unge i denne alderen sjelden blir alvorlig syke av koronasykdom.

– Noen få barn og unge vil likevel kunne få et alvorlig forløp. Med økt smitte i samfunnet kan antallet ungdom med alvorlig forløp øke. Tilbudet om vaksinasjon gjør at den enkelte kan få anledning til å beskytte seg gjennom vaksinasjon. Vaksinasjon vil i tillegg til å beskytte den som vaksineres, også bidra til å redusere smittespredning i samfunnet.