Det bekrefter butikksjef Kjell-Roar Nilsen. Opprinnelig plan var å stenge ned dagens butikk mandag 14. november og åpne 17. november. Det ble utsatt

– Jeg ble fortalt at dette skyldes en del forsinkelser av materiell og andre utfordringer, sier han.

Nå blir lørdag 26. november siste åpningsdag for «gammel-polet». Butikken holder dermed stengt i tre dager, altså mandag til onsdag neste uke. Dette for å flytte inn i de nye lokalene i Alti Harstad på Larsneset. Åpningen der blir torsdag 1. desember.

– Jeg skal gi beskjed dersom det blir noen endring, men det skal nok holde, sier Nilsen til iHarstad.

Fikk salgsbevilling

I starten av november ble det oppstyr rundt det nye polet i Harstad da det ble kjent at kjeden sentralt hadde «glemt» å søke ny salgsbevilling for butikken.

– Ved en inkurie er det ikke fanget opp på et tidligere tidspunkt at ny søknad om beliggenhet er nødvendig, skrev jurist Marit Dugstad i et brev til Harstad kommune og ba om at saken skulle behandles så snart som mulig.

Flere medier snappet opp saken og fjeset til Kjell-Roar ble assosiert med «polet glemte å søke bevilling». Også instagramkontoen BAdesKen la oppslaget ut på sin profil.

– Ja, jeg ble jo rikskjendis en liten periode. Det var jo ikke jeg som hadde gjort denne feilen, men det får bare være, forteller han.

Og feilen ble raskt rettet opp i. Tirsdag 8. november godkjente formannskapet i Harstad søknaden om salgsbevilling for det nye polet. Dermed får faktisk Vinmonopolet selge alkohol når de endelig åpner sin nye butikk.

Bildeserie

Folkets dom over kjøpesenteret: – Får flere til sentrum!