Da Harstad sentrum bestilt en lysende hest som skulle pynte i mørketiden i Harstad, dukket det i stedet opp en kenguru. Dette til tross for at "horse" sto tydelig på pakken.

– Andre byer har reinsdyr og elger, så vi gikk for hest for å skille oss litt ut, forteller Linn Hvattum i Harstad sentrum.

Det ble ikke så enkelt.

Ingen tvil

Hest eller kenguru. Harstad trenger litt oppmuntring i mørketiden - og dyret ble utplassert. Da historien ble kjent, ble det bestemt å gi den lysende australieren et navn. Folket fikk bestemme. iHarstads lesere fikk si sin mening, og der var det ingen tvil.

Tirsdag formiddag ble resultatet av Harstad sentrums egen avstemning klart:

– Barne skal hete Ken-Guru. Vi har talt opp stemmene og det ble en overlegen seier, forteller Hvattum.

Bildeserie

Se bildeserien fra åpningen: Rino ble den første i det nye parkeringshuset

Byen med de mange dyrene

iHarstads lesere er altså helt enige, og kenguruen som fortsatt skal spre glede kan nå tiltales direkte med navn.

– Vi har fått Skippy the Christmas kangaroo, i stedet for julehest, men vi kjører på med den og synes det er kjempeartig. Harstad har en historie for å utstille forskjellige dyr. Enten det er snakk om bjørnen i Blåbærhaugen, mygga på kaia, skarven eller hvalrossen så bidrar dette til budskapet om at Harstad er et sted for alle.

– Vi går for mangfold og det er lys-kenguruen med å synliggjøre. Det er tydelig at den engasjerer, sa Hvattum da iHarstad først fortalte om den artige historien.