Det skriver Linn Karoliussen Hvattum, daglig leder i Harstad Sentrum AS, til iHarstad.

Førstkommende torsdag møtes arbeidsgruppa til Kulturnatt 2022. Arrangementet er 21. oktober.

– Vi gleder oss til å fylle sentrum med kulturelle aktiviteter. Planleggingen er godt i gang, og nå venter vi bare på at påmeldingene skal renne inn, skriver Linn Karoliussen Hvattum.

Kulturnatt er etter hvert blitt et veletablert konsept. En rekke norske byer arrangerer årlig en kveld i året med mange arrangement som gir publikum muligheten til å bli kjent med kulturlivet i byen – helt gratis. Kulturnatt-arrangementene er en hyllest til, og en synliggjøring av, kulturaktørene.

– Dette er en kjempefin mulighet til å vise frem kunst og kultur i samhandling med både etablerte og utradisjonelle kulturscener. Et kor i et busskur, en trompet på et hustak. Dans i vinduer eller diktopplesning hos en kjøkkenleverandør. Kulturnatt skaper ikke begrensninger, og arbeidsgruppa er klare til å bistå og veilede om noen skulle trenge det, melder Karoliussen Hvattum.

Arbeidsgruppa har etter flere gjennomføringer gjort seg noen erfaringer.

– Vi ser at kulturlivet gjerne er med, mens vi ofte må jobbe hardt for å finne de utradisjonelle scenene. Et mål med Kulturnatt skal være at kultur og øvrig næringsliv knytter noen bånd, som gjør at de selv kan avtale hva som skal skje hvor.

I år består arbeidsgruppa av representanter fra Harstad kommune, Festspillene, Harstad Sentrum og Harstad Skipsindustri.

– Uten velviljen fra arbeidsgiverne hadde dette vært vanskelig å få til, det går med noen arbeidstimer hvert år for å opprettholde Kulturnatt, melder Linn Karoliussen Hvattum, som oppfordrer folk til å ta kontakt om sin idé.