Da Linn Hvattum i Harstad sentrum skulle pakke ut esken merket med "horse", så hun raskt at dette ikke var noen hest. Men i stedet for å returnere den bestemte hun seg for at den kunne få bli værende.

– Vi har fått Skippy the Christmas kangaroo, i stedet for julehest, men vi kjører på med den og synes det er kjempeartig. Harstad har en historie for å utstille forskjellige dyr. Enten det er snakk om bjørnen i Blåbærhaugen, mygga på kaia, skarven eller hvalrossen så bidrar dette til budskapet om at Harstad er et sted for alle. Vi går for mangfold og det er lys-kenguruen med å synliggjøre. Det er tydelig at den engasjerer, sa Linn til iHarstad like etter at mørketidslysene var presentert for byen.

En nasjonal snakkis

Saken om "Skippy the Christmas kangaroo" gikk landet rundt, og havnet både på TV2, instagramkontoen BAdesken og Nordlys, for å nevne noen.

Men om kenguruen faktisk blir hetende "Skippy" er ikke sikkert, for i kveld kjører Harstad sentrum en navnekonkurranse på sine Facebook-sider.

– Det har engasjert så veldig, og det er mange som har etterlyst hva navnet skal være, sier Linn Hvattum i Harstad senturm.

– Så vi tenker at vi hører etter og kjører en navnekonkurranse.

Linn understreker at de på ingen måte har utnevnt kenguren til byens nye offisielle maskot.

– Dette er høyst uhøytidelig.

Lover premier

Og takket være kenguruen måtte også Linn ta seg sjøl og hele situasjonen litt uhøytidelig, for historien om den lysende julekenguruen gikk som nevnt landet rundt. Statusen som "rikskjendis" har hun et ambivalent forhold til.

– Det hører med til jobben, men nå gleder jeg meg til det kommer en ny farsott. Jeg trodde jo at når iHarstad først hadde skrevet om det, så var det det. Men der tok jeg feil.

Konkurransen går i gang i løpet av kvelden, og skal gå over noen dager. Så vil en jury bestående av Alf Jakob Salberg fra brannvakta, Tuulia Laitinen fra Grottebadet og Pål Berg Sørvoll fra Sam Lekeland, hvorav de to siste bedriftene også står for premiene, skal gå gjennom forslagene før folket får stemme fram sitt kenguru-favoritt-navn.

Linn kalte jo kenguruen for "Skippy", etter en for mange kjent TV-kenguru, men hun er like blid om navnet blir noe annet.

– Jeg bare gleder meg til å se hva folk gjør.