– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser iHarstad så ofte kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier ansvarlig redaktør Morten I. Jensen.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Her får du tilgang til iHarstad gratis ut januar måned

Variert meny

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

– Vi har alt innhold en god lokalavis bør ha, som siste nytt dagen gjennom, gode reportasjer, dødsannonser, digitalt kryssord, Direktesport, bursdagshilsninger og mye annet. Vi oppdaterer nettsiden med nye saker fra klokka 05 på morgenen til rundt 23 på kvelden. Så her er det bare å ta for seg. Dersom du er interessert i eiendomsmarkedet, oppdaterer vi nye boligsalg daglig her.

Se noen av våre mest populære saker lenger ned

Slik gjør du det:

  • Trykk på hvilken som helst pluss-sak på iharstad.no.
  • Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes. Med ett klikk kan du nå få tilgang til alt plussinnhold på iHarstad i januar måned.
  • Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.
  • Tilbudet gjøres i forbindelse med at iHarstad gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.
  • Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at iHarstad gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler hos oss vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at vår tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier nyhetsredaktør Lars Richard Olsen.

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Her er noen av sakene vi har publisert de siste dagene som du nå kan lese:

Les også

Hege og Frank bygget drømmehuset: – Ville ha et hjem som senker pulsen

Les også

Beate mistet sin søster til selvmord: – Den første tanken som slo meg var «la det være noe naturlig»

Les også

Tonjes hyttedrøm ved Storvannet: – Perfekt!

Les også

Politiet henla «Siris» anmeldelse av voldtekt: – Du blir sett på som et nummer og ikke et menneske

Les også

Jobber på samme hotell: – Gjesten som har brukt mye penger i baren, blir stående og måpe

Les også

Stor juleøltest: Lars-Eirik leder Harstads mest seriøse pilsteam: – Vi er et velfungerende diktatur

Les også

Beundret av hundretalls millioner: Jesperpus og Kasper tar verden med storm

Les også

Beatrice «renser hus» i Harstad: – Kall det gjerne spøkelser

Les også

Abby var helt knust da hun mistet arvegodset. Men så kom et brev fra Hans Krogstad i Harstad