Nettavisa iHarstad fyller ett år 29. april 2021.

– Vi feirer med et magasin i papir på 96 sider med noen av våre beste saker – og flere nye. Avisa kommer i postkassen til 14.000 husstander i Harstad og nabokommuner natt til onsdag og torsdag, sier ansvarlig redaktør Morten I. Jensen.

De som abonnerer og annonserer hos oss er grunnen til at Harstad i dag kan smykke seg med to aviser.

– Mange har prøvd seg, men vi blir de som endelig skaper mediemangfold i byen i moderne tid, sier nyhetsredaktør Lars Richard Olsen.

Saken fortsetter under videoen, som er laget av Mona Hansen hos Polaris Trykk på Stangnes.

Skal ha ni ansatte

Nettavisa iHarstad teller nå sju ansatte og flere skal vi bli! Snart ansettes ytterligere to personer med det mål å bli størst i Harstad digitalt.

– Selv mener vi at iHarstad har en svært viktig rolle å spille i byen. Vi gir stemme til dem som ikke har sluppet til i mediene. Vi er på lag med mannen i gata, og vi skal skape engasjement og tro på byen vi elsker. Her finnes fantastiske folk som løfter byen. Vi vil gi rom og ansikt til enda flere, sier Jensen.

Saken fortsetter under bildet

For iHarstad er løpende nyhetsdekning, og gode og sterke historier om mennesker, selve bærebjelken.

– Mennesker som har slitt, mennesker som har suksess og mennesker som deg og meg som «bare» bor og lever her og er fornøyd med det. Alle er like viktige for oss. Mange av dere har noe viktig, spennende, trist eller artig å fortelle. Vi ønsker å speile livet slik det er.

Lokalt eierskap

iHarstads ambisjon er å komme tett på byen - og tett på folk.

– Vi kan skape en felles forståelse for utfordringer, gleder og sorger dersom vi deler, sier de to redaktørene.

Olsen sier at iHarstad har lokalt eierskap sammen med stiftelsen Amedia.

– Det betyr blant annet at pengene ikke går til børs, men blir i byen for å bygge lag på lag.

Den grafiske produksjonen av magasinet står Amedia Ressurs i Harstad for - trykk og distribusjon er ved Polaris Media i Harstad.

– Tusen takk Harstad, og god lesing, sier Jensen og Olsen.

Trykk her for å bli abonnent på 1-2-3

De 5 første ukene koster det bare 5 kroner for abonnement på iHarstad, deretter 149 kroner per måned. Du kan også få tilgang til 70 andre aviser i Norge som Nordlys, Fremover, Lofotposten, Avisa Nordland og iFinnmark dersom du velger +Alt-abonnementet vårt.

Les også

Hei. Vil du lese plussaker hos iHarstad?