Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal de over 75 år i Harstad få vaksine: – Viser at det går framover

Snart er alle over 80 år vaksinert i Harstad. Det betyr at neste gruppe får sin innkalling fra og med neste uke, sier en jublende Lise Voktor.

Det er vaksinen fra Pfizer som nå brukes i Harstad. Torsdag denne uken skal det settes 222 vaksiner i Seljestadhallen. Kommunen skal også til Øyriket onsdag for å vaksinere de over 80 som ikke har hatt muligheten til å reise inn til Harstad.

I neste uke får kommunen hele 420 doser, og de skal gis til de over 75 år.

– Det er veldig hyggelig at denne gruppen nå skal få vaksinen. Da ser folk at systemet fungerer, sier vaksinekoordinator Lise Voktor.

Hun sier at det nå er 1.227 personer i Harstad som nå er fullvaksinert. Det vil si at de har fått begge dosene som samlet gir best mulig beskyttelse.

Lar AstraZeneca vente på lager

I forrige uke ble det klart at myndighetene setter vaksineringen med medisin fra AstraZeneca på vent mens det utredes bekymringer rundt blodpropp og andre forhold.

– Vi har 100 doser fra AstraZeneca som skulle til helsepersonell mandag. I forrige uke gikk 200 doser til helsepersonell. Siden har jeg hørt at det ble pågang på legevakta og fastlegekontor av bekymret helsepersonell, sier Voktor.

Les også

Flere har dratt til legevakta og fastlegen etter å ha fått vaksine i Harstad

Vaksinerer onsdag og torsdag

Det blir vaksinering i Seljestadhallen onsdag og torsdag i neste uke.

Kommunens listegruppe skal trekke ut de som blir kontaktet med tilbud. Voktor håper så mange som mulig sier ja.

– Det er bekymringsfullt at vi har fått flere avbestillinger fra eldre som er usikre på vaksinene. De setter seg på vent og vil ikke ta Pfizer heller. Det er ingen ting som tyder på at det har kommet alvorlige bivirkninger av denne vaksinene i Harstad, sier Voktor.

Kommuneoverlege Jonas Holte sier at det er større risiko for helseproblemer av korona enn vaksinen. Les mer om dette i denne saken.