Gå til sidens hovedinnhold

Nå tør Magnus å være mer personlig i musikken: – Det er ikke det letteste å bli med på dette toget

Etter at Magnus Wærness slapp låta «Livshistoria di» i 2020 kommer snart oppfølgeren «Hvis du blir med». Her har han våget å bruke flere av sine egne opplevelser.

Sist iHarstad tok en prat med artist Magnus Wærness fortalte han at på grunn av koronapandemien og at han har kronisk kreft turte han ikke å dra på en ordentlig date.

– Det skjer neppe at jeg finner dame under korona, sa Wærness i forbindelse med musikkvideoen til singelen «Livshistoria di».

Lite visste han at drøye seks måneder senere skulle han igjen være aktuell med ny musikk – og ny kjæreste.

7. mai legges oppfølgeren «Hvis du blir med» ut på musikkstrømmetjenester, og Magnus har turt å være hakket mer personlig denne gangen.

– Jeg skriver alltid selvopplevd, men ikke selvbiografisk. Men det er ikke noen tvil om at det er selvopplevd. Faktisk mer selvopplevd enn jeg er vant til. Jeg liker å holde privatlivet separat, men det er tanker og følelser jeg sitter med, sier Wærness.

Låta handler om det å kunne håpe å ha en person med i livet. Og det er vanskelig å spørre noen andre om de vil bli med når man ikke vet helt hva en kan bidra med selv, og hvor lenge.

Les også

Han tør ikke gå på en ekte date, men nå gir Magnus ut ny musikkvideo om sjekking

Forklarer sin side

Som mange vet kollapset Magnus i 2018 og fikk konstatert kreft i hjernen. Da han så ble singel og skulle date igjen ble han obs på en helt ny side av det å være kronisk syk.

– Det er mye mer en bør ta hensyn til, og så synes man kanskje at det er litt mye å be om. I tillegg til alt det, når man får en sånn beskjed og opplever at man må ha det i bakhodet resten av livet, fikk jeg en drivkraft til å sette meg nye mål. Det har jeg gjort hele livet. Jeg har satt meg mål og gruset dem en topp av gangen.

Låta «Hvis du blir med» synger Magnus til en person der han forklarer at det ikke alltid er like lett å forstå, men med viljen der er man godt på vei.

– Her er det meg som innrømmer at jeg ser det ikke er det letteste å bli med på dette toget – jeg er klar over det og vet det – men håper at man kanskje vil bli med uansett.

Magnus og den nye kjæresten har visst om hverandre i flere år, men i slutten av 2020 klaffet det.

– Det er nok ingen låter som handler direkte om det, men man kan høre hvor oppturene kommer i låtskrivingsprosessen, sier Magnus som også kan avsløre at det i juni vil komme enda en singel og så et komplett album i løpet av høsten.

– Det blir en musikalsk reise gjennom opp- og nedturene jeg har hatt. Hver låt representerer et stadium jeg har hatt de siste årene.

Les også

Nabo banket på med kjøttøks - så fant politiet et mystisk telt i stua

Les også

Menn i helse: – Det er et stort ønske med en skikkelig mannfolkprat

Les også

Sønnen til K.M. Myrland hedrer sin far: – Sorgen er tung, men jeg bærer den ikke alene