Gå til sidens hovedinnhold

Når skal Betzy Dahl få en benk i Harstad?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, jeg lurer. Eller er det for mye å be om. Personlig synes jeg hun minst fortjener en gate. Kanskje et helt torg. Da dokumentaren ble vist på NRK Ukjent arving var det mye applaus for tanken. Men så har ingenting skjedd.

Og hvorfor ikke det? Fortjener hun ikke en benk? Eller en gate? Eller er det så vanskelig å fatte beslutningen i kommunestyret i Harstad eller på det stedet der et slikt vedtak skal fattes?

Betzy Dahls skjebne ble gjenstand for debatt i 2020 etter at NRK sporet opp hennes ukjente datter. Les mer om dette her: Slik var Betzy Dahls utrolige liv: – Det var kanskje like greit at oldemor ikke visste, for hun hadde nok tatt det tungt

For om det symboliserer beslutningskraften i byen? Ja, da kan det bli vanskelig å fremstå som den attraktive byen i nord.

Betzy Dahl ble sett på som en byoriginal i Harstad. Ja, det skal ikke mye til for å bli sett på som original. For eksempel om du bruker for mye eyeliner? lukter for mye på parfyme i byens parfymerier? Ja, se dokumentaren og du kan få en liten anelse av hvordan Betzy Dahl hadde det.

Les også

Denne plassen vil Stig kalle opp etter Betzy: – Kan være et symbol for alle som har det tøft

Betzy Dahl er en overlever. Hun fortjener en bauta. For alle de mennesker som holder ut livets harde prøvelser. I generalhagen har vi en bauta over en mann som tok livet sitt fordi han ikke ble forfremmet i militæret. I Betzy Dahl sitt liv var ikke det noe å ta sånn på vei for. Men likevel fortjener hun ikke en benk engang.

Jeg lyser fred over hennes minne. Og sender varme tanker til hennes datter som aldri fikk treffe sin mor i levende live. Tusen takk også til de som var hennes venner mens hun levde i Harstad.