Gå til sidens hovedinnhold

– Narvik fortjener å høste for god såing, sier Rolf Olsen

FREMSNAKK OFOTEN

70 000 cruisegjester i 2022!

Det er spennende å følge flere byer i nord som satser hardt. Narvik er en av dem. Byen har slitt i motbakke, men de senere år har flere tatt tak og nå vil de forhåpentligvis begynne å høste frukter av langsiktig satsing.

Blir en cruisedestinasjon

Narvik har flytta cruisehavna til sentrum, fått nye opplevelsesprodukter, bedrer kapasiteten på fjellheisen og Ofotbanen. Markedet responderer endelig, og for 2022 er det booket 57 cruiseanløp med 70 000 gjester. De kan få oppleve Polar Zoo, fjellet der VM i alpint kan komme i 2027 og som har en spektakulær utsikt over byen, en fantastisk togtur med Arctic train opp til Bjørnefjell. Arctic train eies av Flåmbanen, Per Strand og Taraldsvik maskin. På Bjørnefjell kan de blant annet se fotograf Sven Hørnells bilder fra det subarktiske landskapet i hans utstilling som nå eies av Per Strand. Turen opp med utsikt, fossefall, ville fjell og servering er en reise verd!

Vill jubel for VM- søknad

Narvik- fjellet har et stort potensial sommer og særlig vinter. Her bygges alpinanlegg, reiselivsanlegg med hotellet, hytter, restauranter og her kommer boliger og annen næring. Blir Narvik utropt som VM vinner på kongressen i Frankrike 26. mai 2022 får planene rakettfart! Konkurrentene er tyske Garmisch, Sveitsiske Crans Montana og Soldeu fra Andorra.

VM i alpint er SVÆRT. 600 deltakere fra 65 nasjoner. 1300 mediefolk. 700 millioner TV- seere. 600 timer TV. I Åre Sverige kom det 120 000 tilskuere ...

Krigen er å selge de jordbær man har – og « har det ikke vært for Narvik så har det ikke vært krig ...»

Det er en god regel i salg å selge de jordbær man har. Narvik gjør derfor rett når de satser på cruise, de rå naturopplevelsene og krigen. Krigsturismen er stor i verden og kampen om Narvik var et viktig slag i 2. verdenskrig. Det pågikk fra 9. april til 8. juni 1940. Kampen om jernmalm til tysk og britisk krigsindustri. Endelig blir det film med premiere 1. juledag. Det plasserer Narvik enda lenger frem i folks bevissthet om at dit må de dra.

Nettverk og ideer

Det er alltid lurt å se på muligheter litt frem i tid. Med kompetanse og nettverk har Narvik plutselig blitt en kandidat for ny energi. Det kan bli en fabrikk for hydrogen med produksjon av brenselsceller for skip og store kjøretøy. Det kan bli batterifabrikk i Bjerkvik. Totalt over 1000 nye arbeidsplasser. Vil man lykkes? Det er ikke sikkert, men alternativet til å gyve løs på muligheter og innovasjon er stagnasjon, tilbakegang, fortsatt befolkningsnedgang og farvel til velferdssamfunnet i den en gang så rike og stolte byen innerst i Ofotfjorden. Byen med navn som Svedenborg, Agersborg, Frydenlund, Charlottenlund og Gate 1 og 2 vil alltid kunne komme tilbake på sporet igjen.

Vi må heie på dem!