Siden leiekontrakten går ut i september 2022 har NAV Harstad det siste halve året vært på utkikk etter nye egnede lokaler. NAV-leder Kari Eltvik Hanssen opplyser at nå er de lokalene funnet.

– Det er ingen dramatikk bak dette. Vi har vært veldig fornøyde med lokalene våre i Hvedings gate, men som offentlig etat er det krav om offentlig konkurranse for å skaffe nye lokaler før leiekontrakten går ut. Siden NAV-kontoret er et partnerskap mellom stat og kommune er anskaffelsesprosessen gjort i samarbeid med kommunen.

I oktober la de ut i lokalavisen og på eiendomsportalen NAV-kontorets kriterier for å leie. Hvor mange, eller hvem som kom med tilbud har ikke Hanssen anledning til å kommentere. Hvem som vant anbudskonkurransen kan hun derimot fortelle.

– Arctic Eiendom blir vår nye husvert, og i august 2022 begynner vi med prosessen å flytte over i våre nye lokaler i det gamle Telenorbygget.

Blir mindre spredt

Daglig leder og eier av Arctic Eiendom, Stian A. Arntzen er godt fornøyd med å få NAV som leietakere.

– Arctic Eiendom har i flere år jobbet med planlegging og utvikling av Hvedingkvartalet, og nå begynner man virkelig å se resultatene av dette. Etableringen av Familiens Hus og Umami i Hans Egedes gate 12, full aktivitet med bygging av 2000 kvadratmeter næringsareal, parkeringshus og 50 leiligheter med Harstads beste beliggenhet med fantastisk utsikt. Og nå kommer NAV inn som en stor aktør i tidligere Telenors hovedkontor i sentrum, Asbjørn Selbanes gate 3. Vi ser frem til å skreddersy lokalene for NAV slik at de får moderne ABW-kontorlokaler for fremtiden, sier Arntzen.

ABW står for activity based workplace, eller aktivitetsbasert arbeidsplass som det kalles på norsk.

Det er spesielt en ting som Hanssen gleder seg til når det kommer til de nye lokalene.

– I dag sitter vi spredt over 4 etasjer. I de nye lokalene blir vi mindre spredt og får ikke så mange låste dører mellom oss. Det gjør at vi kan utvikle et bedre samarbeid mellom de forskjellige avdelingene og teamene på tvers i NAV Harstad.