– Til syvende og sist er det ikke så farlig for meg økonomisk, men det går på rykte mitt når det søkes opp og mitt navn dukker opp.

Det forteller Kristian Holm Lamo som eier H. Lamo Multiservice. En venn av han som bor i Narvik ringte og fortalte at det var folk som hadde mottatt vipps-krav fra hans bedrift. Da følte Kristian han måtte advare og tok til Facebook.

En kvinne har tatt kontakt etter at Facebook-innlegget ble publisert, men det er heldigvis den eneste han har blitt kontaktet av.

– Svindelsaker bruker å være forbigående og så går det på noen andre, men det er ikke noe artig når firmanavnet blir dratt inn i det og noen kan bli svindlet.

Anmelder saken

Holm Lamo har en vipps-konto til bedriften der kunder kan betale, men han pleier aldri å sende regninger i appen. Kristian synes det hele var så ekkelt at han gikk til Harstad politistasjon for å anmelde saken onsdag.

– Jeg har ikke så stor tro på at det er en sak som blir prioritert, men det er greit å få det registrert i tilfelle det blir forsikringssak for dem som har fått de falske regningene. Da er det registrert fra dag én, sier Lamo.

Beløpene skal ligge på omtrent 1500 kroner, og Kristian vet ikke om det er noen som har betalt.