Gå til sidens hovedinnhold

Nordkraft vil kjøpe seg opp - legger inn bud

Det ble i styremøtet i Nordkraft-konsernet onsdag besluttet å legge inn bud på Vesterålskraft.

Det er fra tidligere kjent at både Troms Kraft/Arva og Lofotkraft har lagt inn bud på Vesterålskraft, skriver Nord24. Eierne (kommunene Bø, Sortland og Øksnes) valgte før sommeren utsette beslutningen om salg.

– Et større konsern vil gi muligheter for synergier og derigjennom forbedret utbytteevne. Vi vil også være strategisk posisjonert for videre strukturdiskusjoner i regionen og Nord-Norge, samtidig som at regionen knyttes enda tettere sammen. Ikke minst vil det skape et robust selskap som kan møte fremtidige krav, både fra myndigheter og kunder, sier Eirik Frantzen, administrerende direktør i Nordkraft i en pressemelding.

Les også

Her er alle 141 omsatte boliger i Harstad og nabokommuner i august

Nordkraft er fra før til stede på Sortland gjennom drift av Ånstadblåheia vindpark, som de bygde for Fortum for få år siden.

– Arbeidsplassene vil bestå. For oss er det viktig å beholde kompetansen der den skal brukes, og lokalkunnskap er grunnleggende for god drift, sier Frantzen.

Vesterålskraft hadde i 2019 en omsetning på 264 millioner kroner og et resultat før skatt på 34 millioner. Det er i hovedsak Vestrålskraft Nett AS som bidrar til omsetningen og resultatet.

Les også

Her er alle nye bedrifter i Harstad og omegn, og én konkurs