Katt ble buret inne og druknet: – Grusomt å tenke hvor mye den har kjempet

Hva er det som skjer med oss norskinger? Nesten daglig blir jeg kvalmrysta av stadig nye overskrifter i media om torturerte drepte katter, hengte kråker, vingeklippede duer, menn som prøver sparke svaner i hjel, hunder som har fått øynene stukket ut, hunder som blir voldtatte av mennesker (!!), og kyr som blør i hjel innvendig fordi vi har kasta brusbokser i beitene deres.

Vi tuter på ryttere som rir på hester langs veien vi kjører på, fordi det er så morsomt å se hestene bli redde og se om rytteren klarer hanke seg inn.

Og vi filmer bilulykker og stenger for ambulanse og hjelpemannskap. Vi står der med mobilene våre og filmer!

Er vi blitt fullstendig splitter pine gale?

Måser blir fanget, pint og plaget fordi vi syns det er dritt at de får unger og forsvarer dem.

Samtidig som det blir funnet pølsebiter med barberblad i, lagt ut for hunder. Eller rottegift i kattemat til naboens besværlige katt som pisser i blomsterbedet vårt.

Samtidig roper vi over oss i blodtørstig hat når ulv, gaupe eller bjørn tar sau. Det er jævlig, helt klart. Lidelse er lidelse. Og tap er tap. Men det er ikke gjort med kalkulert ondskap. Det er ikke gjort i tortur-lyst. De dyrene som med overlegg er blitt torturert i hjel eller bare forlatt lidende av oss tofotinger, verdens verste rovdyr, ever, er forlatt slik, eller pint til døde med fullt overlegg. Fordi vi er de eneste vi vet for sikkert har empati. Men jeg begynner å lure.

Rovdyr som gaupe og jerv hindrer ikke ambulansen når den kommer fram til ei bilulykke, slik vi koko-norskinger gjør, for det skal vi filme og legge ut på sosiale medier: at andre mennesker lider, er redde, skadde og som kan dø mens vi filmer dem.

Hva er det for slags grotesk oppførsel?!!

Vi spytter på russerne vi møter, enten de er pro Putin eller ikke. Vi truer køvakter på fergeleiene med juling hvis vi ikke kommer med første ferga. Vi mobber småvokste, vi hater muslimer, vi skriver fæle ting om homofile på nett.

Vi tar oss til rette. For normal høflighet gjelder bare innvandrere, homofile og svarte. Vi skal ha plass. Vi skal med først. Vi skyter ulv. Vi skal feste. Vi skal for faen drikke oss drita på flyet til Granka. "Fordi vi fortjener det". Selv om de som både jobber på flyplassen, i flyet og når vi lander, syns at vi er motbydelige. Men vi mener at vi har rett til å være så dritings av vi ikke klarer vakle og sjangle av flyet selv!

Vi skaffet oss katt i selvmedlidenhet under nedstenginga, men dumpa den i nærmeste søppelboks eller drukna den, da landet åpna opp igjen. "Fordi vi fortjente det." Hundene som var så søte da de var valper, kjører vi ut i skogen og slipper dem løs.

Hva er det for grunne grilldress-people vi er blitt? Så langt fra naturen at vi hater den. Er redd den. Dreper dyrene, "fordi de fortjener det"?? Vi hater søringer, sytete nordlenninger, snyltende finnmarkinger, alkoholiserte jævler, innavla fra ytterst til innerst, for ikke å snakke om griske sunnmøringer! Det er det vi går rundt og tenker om hverandre.

"Er det nødvendig med Pride, da? Herregud, de kan vel homse så mye til vil i skapene sine!" Blir de skutt, så kunne de vel ha tenkt på homsinga si litt før!

Men grille skal vi! Sannelig skal vi det. Grille misshandla griser og abnorme kyllinger. Grille oppdrettslaks som tar større og større plass i merdene sine, så fulle av miljøgifter at EU råda til begrensa inntak i 2018.

Vi peiser på med microplast, med alt vi "fortjener" og søpler rundt oss mens vi ser på stupide drittserier på tv, som Ex on the Beach, der vi håper på krangel, fyll og live-sex. Som vi kan kikke på, og flire av, med ostepop i munnvikene og colaen i fanget.

Hva er det for folk vi er blitt?

Om jeg føler meg bedre enn alle andre? Jeg kan garantere deg at jeg føler meg MYE bedre enn de som laster ned barneporno, som torturerer dyr eller som spytter på tiggere. Men jeg spiser gris, jeg drikker øl som den verste viking, og har fleecejakke.

Men: kan vi ikke bare føle med hjertet, tenke med hjernen og se verdien av livet, enten det er ei katt, et tre, eller ei tiggerdame du faktisk ikke trenger spandere mer enn et smil på. For vet du: akkurat det er helt gratis, og av og til smitter det på den positive måten.

Takk for i dag.

Les også

Om lekne bikkjer og annen dritt: – Jeg synes det er frekt