Gå til sidens hovedinnhold

Norsk entreprenør vil bygge Hålogalandsveien

Tre entreprenører ønsker milliardkontrakten.

Fremover: Tre leverandører ønsker å delta i konkurransen om den store OPS-kontakten for E10 Hålogalandsvegen i Nordland og Troms og Finnmark. Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

– Èn norsk og to utenlandske leverandører har søkt om å bli godkjent for konkurransen om å bygge Nord Norges største samferdselsprosjekt, E10 Hålogalandsvegen.

Søkerne til å delta i prosjektet er Skanska Norge AS, ASTM S.p.A. fra Italia, og polske Gulermak.

Fristen for å levere forespørsel om deltagelse i konkurransen gikk ut 1. september. Statens vegvesen skal nå sjekke om de tre leverandørene er tilstrekkelig kvalifisert for videre deltakelse i tilbudsprosessen.

Strekningen skal bygges som et offentlig privat samarbeid (OPS-prosjekt). Den totale og øvre rammen for hele prosjektet, inkludert grunnerverv, forarbeid og utgifter til Statens vegvesen, er av Stortinget satt til 18,3 milliarder kroner.

Les også

Her er alle nye bedrifter i Harstad og omegn, og én konkurs

Begrenser deltakelse

– I de store og komplekse OPS-prosjektene har Statens vegvesen valgt å prekvalifisere inntil tre leverandører. Det er for å kunne gjennomføre gode tilbudsprosesser med høy kvalitet, forklarer Stein Johnny Johansen, prosjektdirektør i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Totalt skal det bygges 82 kilometer ny veg. OPS-kontrakten gir én leverandør ansvar for prosjektering, finansiering, bygging og drift av det nye veganlegget i 25 år. Kontrakten omfatter strekningene riksvei 85 fra Sigerfjordtunnelen til Gullesfjordbotn, E10 fra Gullesfjordbotn til Steinsland ved Tjeldsund bru, riksvei 83 fra Tjeldsundbrua til Fauskevåg og riksvei 85 fra Kåringen til Fiskefjord.

– Statens vegvesen tar sikte på kontraktsignering våren 2023, noe som muliggjør byggestart på prosjektet i løpet av høsten 2023.

I november vil Statens vegvesen kunngjøre hvem av søkerne som inviteres til å være med videre i konkurransen.