Gå til sidens hovedinnhold

Ny E10 låser utviklingen: – Kan ikke leve med usikkerhet i mange år

Vegplanene i Bogen skaper problemer for både næringsliv og vanlige folk.

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (AP) ble under besøk i Evenes orientert om situasjonen i Bogen, der planene om ny E10 låser utviklingen for tettstedet. Han er samferdselspolitisk talsperson for AP på Stortinget.

Staten har vedtatt regulering av hele traseen for ny E10 gjennom Bogen, men det er ikke bevilget penger til å bygge veien.

– For Niingskroa og YX Bogen er vi i en vanskelig situasjon der vi ikke kan gjøre nødvendige investeringer for å utvikle bedriften videre. Vi vet vi må flytte, men aner ikke når eller hvor, forteller fungerende daglig leder Gunn Merete Jakobsen ved Niingskroa.

Kroa og bensinstasjonen midt i svingen i Bogen er en viktig arbeidsplass og et samlingssted for folk i Evenes.

– Det er åpenbart en situasjon som ikke kan vare verken for private eller bedrifter. Dette vil jeg følge opp, sier Myrli.

Les også

Havnet på sykehus etter å ha smakt på suppe med Tromsøpalme: – Vi kunne ikke ta noen sjanser

Møte

Evenesordfører Terje Bartholsen vil invitere de som er berørt av planene til et møte over sommeren.

– Vi har ventet til nasjonal transportplan nå er vedtatt for perioden fram til 2033. Som ventet er denne veien dessverre ikke med i planen. Da må vi sette oss ned med de som er direkte berørt for å finne løsninger sammen med Statens vegvesen. Verken folk eller bedrifter kan leve med en slik usikkerhet i mange år, sier Bartholsen.

Les også

Wenche ble rystet av synet som møtte henne på gravlunden: – Føles som om noen vil hevne seg på meg

Les også

Harstad langt nede på vaksinetoppen: – Det er mange årsaker