Nordlys: I høst har iHarstad, Nordlys og andre Amedia-abonnenter fått en prøvesmak på den velkjente kommentatorstemmen til Per-Jarle Heggelund (45), Finnsnes-mannen som har kommentert nesten 1.000 kamper fra italienske Serie A og engelske Premier League på norske skjermer.

Heggelund kommenterte det franske storoppgjøret Paris Saint-Germain mot Marseille, mens han også har fått et oppdrag som mentor for Amedias flere hundre kommentatorer, inkludert iHarstad, av lokalfotball rundt omkring i landet.

Klar for lokalfotball

Nå blir Per-Jarle selv en del av dette kommentatorkorpset på fast basis.

– Jeg gleder meg veldig, sier Per-Jarle Heggelund.

– Enten jeg kommenterer PSG mot Nice eller Senja mot Skjervøy, vil jeg behandle produktet på samme måte som alle andre år. Legger stolthet i forberedelser, research og gjennomføring på kampdag, sier Heggelund.

– Per-Jarle Heggelund er blant de aller beste kommentatorene i landet og vi er stolte over at han skal kommentere kamper på Direktesport, sier Helge Birkelund, direktør sportsutvikling i Amedia.

Amedia og iHarstad har rettighetene til 2.- og 3.-divisjonsfotballen i Norge i 2022-sesongen, samt kvinnefotball helt opp til øverste nivå.

I tillegg har mange aviser, som iHarstad, vist en rekke lokalkamper på lavere nivå.

– Jeg gleder meg til å løfte norsk breddefotball. Det kryr av heftige lokaloppgjør og andre kamper som fortjener rampelys, sier Heggelund.

Norway Cup-satsing

Han vil samtidig kommentere flere kamper fra den franske toppdivisjonen, samt at han ser frem til å bidra når Norway Cup forhåpentligvis er tilbake kommende sommer - etter to korona-avlyste år.

– At Amedia satser stort på Norway Cup var en grunnene til at jeg takket ja. Jeg er jo veldig glad i den turneringen og ser frem mot å komme tilbake til Ekebergsletta.

– Satser du på å kommentere en del kampen på hjemtraktene i Troms neste år?

– Absolutt, Nord-Norge er som de fleste vet ekstra kjært for meg og det hagler med heftige kamper der oppe, melder Per-Jarle Heggelund.

Blir i Sverige

Trebarnsfaren har hatt base i Varmdö, et kvarter utenfor Stockholm i en årrekke. Familiebasen blir ikke flyttet, selv om Heggelund nå vil få flere og jevnlige jobboppdrag i hjemlandet.

– Ja, selv ikke ti ville hester eller aldri så mange sirkuskamper i norsk fotball får oss vekk fra Stockholms skärgård, sier Heggelund og ler.