Torsdag meldte Ibestad kommune på sin hjemmeside at ytterligere to personer er smittet i kommunen. Begge tilhører klyngen ved Breivoll Marine Produkter, var nærkontakter og satt i karantene.

I et Facebook-innlegg som er delt med gruppen «Det skjer på Ibestad» forteller ordfører Dag Sigurd Brustind mer om situasjonen.

– Totalt er det nå 20 smittede ved denne klyngen. Det er et høyt tall og vi er nå den kommunen med høyest smitte i Norge.

Han skriver også at de har kontroll på smittesporingen og at det ikke vil bli anbefalt nye tiltak i kommunen.

– Det er det ingen grunn til med så høy vaksinasjonsgrad og godt utført smittesporingsarbeid. Vi følger derfor nasjonale retningslinjer og anbefalinger. Er du ikke vaksinert vil det nok fortsatt være klokt å ta forholdsregler som eksempelvis å benytte munnbind, skriver ordføreren.

Brustind ønsker å poengtere at Breivoll Marine Produkter med ansatte har bidratt svært godt i arbeidet for å begrense smitten.

– Likeledes er det viktig for meg å fremheve våre ansatte og våre samarbeidspartnere i Astafjordlegen. Dere gjør en fantastisk jobb. De kommende uker vil vaksinering være prioritert i kommunen.