– Regjeringen har nå kommet med nye retningslinjer for arrangement, med utvidet kapasitet på arrangement med faste tilviste plasser. Dette betyr at vi kan legge ut 100 ekstra billetter til konserten med Mari Boine i Storsalen 5. februar, forteller Elisabeth Ingebrigtsen, markedsansvarlig i Harstad kulturhus.

Siden debuten for over 30 år siden har hun levert en innholdsrik diskografi, og listen over utmerkelser er så lang at den kan ta pusten fra de fleste. Boine skaper musikk i grenselandet mellom samisk og annen folkemusikk, mellom rock og jazz, og hun er kjent for sin liveopptredener som berører publikum.

– Vi i Harstad Kulturhus har jobbet god med smittevern de to siste årene, slik at det skal være så trygt som mulig for publikum å delta på arrangement hos oss. Vi vet det er mange som ønsker å feire Samenes nasjonaldag sammen med båe MARET og Mari Boine - og det er gledelig at vi kan gi den muligheten til flere. Per nå er det kun på konserten med Mari Boine vi har mulighet til å åpne for flere billetter, sier Ingebrigtsen.

Konserten er satt opp i forbindelsen med samenes nasjonaldag den 6. februar. Kulturhuset markerer dagen med to arrangement på henholdsvis 4. februar og 5. februar. Først ut er duoen MARET - som består av Marit Hætta Øverli og Klemet Anders Buljo, med Anders Engen på trommer og perkusjon. Sammen skaper de en stemningsfull kveld i Lillesalen., før Mari Boine altså går på scenen i Storsalen neste kveld.