(Nettavisen)

Saken oppdateres med flere narresaker utover dagen.

Den årlige tradisjonen med narresaker lever videre. En av dem som virkelig har dratt på i år, er avisen Vårt Oslo som melder om en svensk rapport som viser sammenheng mellom elbil-eiere og dårlig potens.

«Det anbefales at menn i elbilhovedstaden dekker til setet med aluminiumsfolie.»

Les mer: Ny regel: Sjekk navnet ditt før det blir tvangsendret

Tesla-eier rammes hardest

Med i saken er en lykkelig Tesla-eier på beste vestkant av byen som er avbildet med folie over sjåførsetet.

Har du sett noen råere aprilsnarrer? Send gjerne tips til Nettavisen.

– Vi trenger ikke på passasjersetet, der skal kona sitte, sier elbil-eieren.

Forskerne fra Sverige fant sammenhengen ved å finne en korrelasjon mellom det økte salget av elbiler og Viagra. Strålingen skal visstnok bli verre desto kraftigere motoren på bilen er. Med andre ord er det Tesla-eierne som rammes hardest.

Straffefrihet for de rikeste

Den liberale tankesmien Civita ledet av tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet er heller ikke fremmed for å spille på selvironi. De er nemlig frustrert over at rusreformen som vil avkriminalisere mindre doser med narkotika, sannsynligvis ikke går gjennom Stortinget.

Dermed har de foreslått et kompromiss: Kun dem med høy inntekt eller formue får straffefrihet.

«Et rimelig kompromiss kan derfor være at samfunnets reaksjon på rusbruken bestemmes av den enkeltes inntekt og formue. Dette er også en enkel løsning, fordi den bygger på systemet slik det virker i dag, der rusbrukere på østkanten de facto straffes mer enn rusbrukere på vestkanten»

Innslagspunktet er skattbar inntekt over én million kroner, eller en netto formue på over fem millioner kroner.

«Vi foreslår et innslagspunkt der de med en skattbar inntekt på over én million kroner eller en netto formue på over fem millioner kroner, slipper straff for å bruke og besitte narkotika til egen bruk. Ettersom bruken på vestkanten er dobbelt så høy som på østkanten, bør også terskelverdiene, som viser hvor mye narkotika man har lov til å ha, være høyere i vest enn i øst.» står det i notatet fra tankesmien.

Ap vil gi pressestøtte til Resett

I det alternative mediet Resett, kan vi lese om at Arbeiderpartiet har foreslått pressestøtte til avisen.

– Resett fremmer seg selv om en opposisjon til de etablerte mediene. Dette gjør at leserne flokker seg om nettavisen og gir Resett større gjennomslag enn de ellers ville fått, sier Aps mediepolitiske talsmann, Gjermund Brushodet.

Men begrunnelsen er ganske interessant. Nemlig at avisen vil få undergravet troverdigheten ved å få pressestøtte.

– Det har aldri vært meningen at vi skal ha virkelige kritikere av den politiske korrektheten vi jobber dag og natt med å opprettholde, sier Brusholdet til Medier24.

Bestem selv været hvor du er

Meteorologene har tatt et nytt steg med tjenesten YR+. Der vil du selv kunne velge hvordan været blir - der du befinner deg.

Begrenset utrykning

Også i Trøndelag har elbilene fått gjennomgå. Politiet i Værnesregionen forteller på Facebook at de grunnet et miljøprosjekt med elbil som tjenestebil, må be folk om forståelse for begrenset utrykningsavstand.

«Hva vil dette bety for deg? Jo, det betyr at vi fremover vil ha en redusert rekkevidde for våre utrykninger. Bor du utenfor den merkede sirkelen må du påregne en vesentlig lengre utrykningstid enn i dag, idet bilene må lades langs veien. Den nevnte sirkelen baserer jeg på kjøring tur/ retur på en oppladning. Siden bilene vi mottar har forskjellig rekkevidde vil ethvert oppdrag "rekkevidde-prioriteres". Her er det opp til deg selv å måle opp avstand fra din egen bolig og til kontoret vårt på Stjørdal, for så å melde dette tilbake til oss.»

De lover at problemet vil bli bedre etterhvert som politiet vil sette opp hurtigladere knyttet til folks boliger.

Svenske vaksiner til nordmenn

Strømstad Tidning, som dekker området like over grensen, kunne denne dagen melde at de hadde en del ekstra vaksiner som skulle gå til nordmenn med eiendom i området.

– Det forventes å minske de konsumglade nordmennenes uro for å komme inn i landet, samtidig som vi slipper å kaste vaksinedoser, sier Peter Dafteryd til avisen.

Stjørdal kommune har også kastet seg på med nytt kommunevåpen. Ettersom den tradisjonsrike dragen ikke henger med i tiden hvor det er klima og miljøkamp, ville de heller ha blekkulf. Innbyggerne ble bedt om å vurdere om de vil ha med eller uten caps.

Handikappnytt.no har også klint til med en frisk aprilspøk. For kort tid siden lanserte regjeringen den reelle nyheten om at elektriske rullestoler får økt fartsgrense.

Men både NAV og politiet har vært bekymret for endringen til å kunne kjøre 15 km/t. Dermed skal det innføres obligatorisk alkolås på alle elektriske rullestoler.

– Vi har fått bekreftet at det likevel kommer til å bli innført promillegrense for førere av elektriske rullestoler, bekrefter nestleder i Norges Handikapforbund og leder i organisasjonens samferdselsnettverk, Magnhild Sørbotten.

Nettavisen har også en aprilsnarr ute i dag. Har du klart å avsløre den?