Det ferske styret består av både nykommere og erfarne pridearrangører, og gjengen ser frem til å skape en fantastisk prideuke i Harstad, 5.–10. september.

Det nye styret består av Barbro Agersborg, Kathrine Roll-Soløy, Elisabeth Storvik Ingebrigtsen, Jørn Johansen, Ruben Moen, ungdomsrepresentant Norah Marielle Kildal Granås og Hanne Johnsen Handå. Utskiftingen i styret skjer grunnet flytting og andre forpliktelser for noen de tidligere styremedlemmene.

Berørt av Oslo-skytingen

Hvorfor har dere valgt å engasjere dere i Pride?

– Våre tanker går ut til Oslo og alle som ble pårørt av denne tragedien. Og enda dette er en vond tid for alle i det skeive miljøet, så er dette også en påminnelse om at kampen ikke er over. Kampen for rettigheter, kjærlighet, kampen for å kunne være seg selv uten å være redd.

– I år er det også 50 år siden homofili ble avkriminalisert, og med dette i bakhodet så er dette også en påminning om at mange der ute har levd livet sitt i skjul. Og dessverre er det slik at enda 50 år senere så er det fortsatt folk som lever sitt liv i det skjulte.

– Harstad Pride er på lik måte med andre Pride gjennom Norge en påminnelse om at vi enda er her, til tross for alle som fortsatt mener at det er feil å være seg selv. Derfor er Harstad Pride viktig, vi gir en plattform og frihet til alle der ute som trenger det.

En folkefest

Det nye styret takker de tidligere medlemmene.

– Enormt stor takk til Regina Steen Bergman, Eirik André Dreyer Sellevoll, Hege Fjeld og Anne-Marith Rasmussen, som har gjort en formidabel innsats.

Harstad Pride går av stabelen 5.–10. september, med arrangement for alle aldre gjennom uka, mange av disse i samarbeid med samarbeidspartnere i byen. Tradisjonen tro avsluttes uka med parade, show, hangout og pridefest.