Gå til sidens hovedinnhold

Økning i antall sykkeltyverier. Nå vil politiet at du tar grep

Politiet sier at dette ikke er området de prioriterer høyest. – Men det er en form for hverdagskriminalitet som er særdeles plagsom for folk.

Politiets statistikk viser at det ble stjålet 34 sykler i Harstad i 2020. Tallet blekner imidlertid hvis vi sammenligner med Tromsø.

I fjor var det til sammen 494 sykkeltyveri i Troms, og 88 prosent av disse skjedde i Tromsø. Harstad ligger på andreplass.

Sykkeleiere bør også registrere rammenummeret på sykkelen, sier Ståle Luther, som er seksjonsleder for etterforskning i Troms politidistrikt.

Sykkeltyvene stjeler gjerne sykler for å komme seg fra A til B, og i noen tilfeller slenges også sykkelen fra seg etter bruk.

Har man registrert sykkelen riktig er det lettere å gjenforene den med eieren og til og med få domfelt tyven.

– Sykkeltyverier er ikke det mest alvorlige og er ikke det vi i politiet prioriterer høyest, men det er en form for hverdagskriminalitet som er særdeles plagsom for folk, forklarer Luther.

– Bor du i utsatte områder, bør du ta inn sykkelen fra fortauet. Det samme gjelder for batteriet på el-sykkelen. Ikke la det stå igjen på sykkelen. Vi ser også at flere kunne kostet på seg en dyrere lås. Har du en sykkel som er verd titusenvis av kroner, bør man investere mer enn et par hundrelapper på låsen, sier Luther.

Les også

Med 39,5 i feber ble Kåre friskmeldt fra korona. Noen dager senere havnet han på isolat

Sykkeltyveri fordelt på områder i Troms

Hovedpolitisone

Antall

Finnsnes

5

Harstad

34

Midt-Troms

11

Nord-Troms

10

Tromsø

433

Totalsum

494