(Nettavisen)

Nye skattetall Nettavisen har fått tilgang på, viser at Sophie Elise Isachsen (26) hadde en inntekt på 2,6 millioner kroner i fjor, en nedgang fra 4,1 millioner i 2019.

Netto formue har stupt fra 6,23 millioner kroner i 2019 til 2,83 millioner kroner i 2020.

2019 var imidlertid et kjempeår for influenseren, da formuen og inntekten hennes var rekordhøy.

- Selskapet mitt hadde bedre omsetning i 2020 enn 2019, så det handler om hva jeg velger å ta ut i lønn til meg selv, sier Sophie Elise til Nettavisen, og viser til selskapet Sophie Elise AS.

Også faren hennes, Jan Olav Isachsen, som er økonomiansvarlig i Sophie Elise AS, bekrefter at inntektsfallet handler om hvor mye hun har tatt ut i utbytte fra selskapet sitt.

Tallene Nettavisen har fått, viser den skattbare inntekten. Den reelle inntekten er som regel noe høyere.

Når det gjelder formuesnedgangen, er forklaringen en annen.

- Det handler om selskapsstrukturen hun har, hvor hun har pengene plassert. Strukturen var annerledes i 2019 enn i 2020. Personlig formue handler også om eiendom, og i 2019 eide hun to leiligheter, sier Isachsen til Nettavisen.

Les også: Sophie Elise punget ut for ny klokke

Tallene er basert på skattetall hentet fra et kredittopplysningsselskap. Nettavisen tar forbehold om at tallene kan påklages og bli endret. Normalt offentliggjøres hele skatteoppgjøret i november, men på grunn av koronasituasjonen er det i år forskjøvet til desember.

Les også: Rekord for Sophie Elise : - Bevis på at man har jobbet hardt

Kjøpte leilighet til 13 mill.

I sommer var Sophie Elise på innspillingen av den nye sesongen av Farmen Kjendis,og da hun kom hjem, røpte hun leilighetskjøp på sosiale medier.

- Det så ut som en leilighet jeg både kan nyte nå, men også om 10 år, skrev Sophie Elise i en SMS til Nettavisen, på spørsmål om den nye leiligheten er av typen hun ser for seg å bli boende i lang tid.

Leiligheten hun har kjøpt måler 128 kvadratmeter og ligger på Frogner i Oslo. Det er en fireroms hjørneleilighet med balkong. 26-åringen bekreftet overfor Nettavisen at hun ga 13 millioner for leiligheten, som også var prisantydningen.

Isachsen gikk til innkjøp av et rekkehus i 2018.

Les også: Flytter inn i ny leilighet i september

Allsidig

Sophie Elise, født Sofie Steen Isachsen 18. desember 1994 i Harstad, er primært kjent som blogger, men er også forfatter, foredragsholder og sanger.

Hun startet virksomheten sin i januar 2016 og er både styreleder og daglig leder i selskapet Sophie Elise AS, samt eneeier.

I 2018 gjorde hun seg bemerket gjennom første sesong av serien Sophie Elises verden på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo, mens sesong to kom i 2019.

Les også: Influenser må punge ut for brudd på markedsføringsloven

Stordalen og Skappel

De siste årene har Isachsen også drevet forretning med eget selvbruningsmerke Glöd, og hun har hatt egen bokklubb Litt Sophie i samarbeid med Petter A. Stordalens Strawberry Publishing. Her varslet Forbrukertilsynet i desember i fjor en kjempebot etter skjult reklame.

I tillegg har hun hatt to strikkekolleksjoner i samarbeid med Dorthe Skappel gjennom Skappelstrikk; Skappel X Sophie Elise.