Ytterligere tre personer har mandag avlagt positiv hurtigtest i smitteutbruddet ved sykehjemmet i Hamnvik. Av disse er det en ansatt og to nærkontakter, skriver Ibestad kommune på sin hjemmeside.

– Smitteutbruddet er nå på ellevte dagen og totalt 21 personer er registrert smittet.

– Alle smittetilfellene er begrenset til beboere ved Snøtind, ansatte innenfor omsorgstjenesten samt nærkontakter og pårørende. Ut fra den kunnskapen vi har er det ikke registrert at smitten har spredt seg videre ut i samfunnet.

Åpner opp for besøk

Det åpnes opp for besøk til beboere tilhørende avdeling Sula. Besøk for nærmeste pårørende kan gjennomføres med smitteforsterkende tiltak fra tirsdag denne uken. Avtaler må gjøres direkte med sykehjemmet på forhånd.

– Anbefalinger om bruk av munnbind ved butikker og offentlig kommunikasjon videreføres ikke. Dog bør hygieneråd opprettholdes, er du syk bør du holde deg hjemme og er du uvaksinert bør du vurdere vaksinering.

Avviklet møte

– Kriseledelsen har i dag avviklet møte og ønsker å utrykke at det gjøres en fantastisk innsats blant ansatte og ledelse ved sykehjemmet og innenfor resten av helse og omsorg. Vi ønsker også å rette en stor takk til de ansatte fra Dyrøy, Salangen og Lavangen som stiller opp for oss, og våre ansatte i andre avdelinger som har bidratt.

Kommunen takker alle for den viktige jobben de gjør.

– Vi har tre ansatte ved kjøkkenet som gjør en svært viktig jobb, og skaffer varm lunsj til ansatte ved dag og aftenvakter. Dette utgjør en forskjell for driften i den krisen vi er inne i.

– Renholderne gjør også en fantastisk innsats med full smittevernpåkledning ved smittet avdeling Snøtind. Vi skal heller ikke glemme de ansatte i Astafjordlegen som tar koronatester og smittesporer.