Gå til sidens hovedinnhold

Om vi skal ha homoterapi, hvorfor innfører vi ikke heteroterapi?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Homoterapi, eller Konverteringsterapi som det heter, har foregått i alle år, men har blitt mer og mer omtalt av medier og influencere her i Norge. Men det er jo kanskje mange som ikke helt vet hva dette er for noe. Her kommer et bitte lite utdrag fra en Wikipedia artikkel.

“Konverteringsterapi, også kalt seksuell reorienteringsterapi, homoterapi, reparasjonsterapi eller homoomvending, er pseudovitenskapelige, behandlingslignende handlinger som har som formål å få LHBT-personer til å forandre eller undertrykke sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet, både gjennom psykologiske, fysiske og åndelige metoder.”

Dette er noe som skjer nesten daglig. Enten det er gjennom private husstander eller offentlige kirker og menigheter. Homoterapi er ikke en løsning som har vist seg å hjelpe i det Norske samfunnet. Vi kan se i fra statistikken på dem som har gjennomført homoterapi at de sliter med angst, depresjon og selvmordstanker. Er dette greit? Skal vi gå rundt i et Norge som tillater at en del av våre med mennesker sliter med å prate med andre mennesker fordi de er redde for at de ikke kommer til å bli svart på samme måte som andre? Eller kanskje ikke får gå inn på en resturant fordi de ikke klarer å si hei? Er dette virkelig det 2021 er blitt til?

Jeg sitter og leser gjennom politikken til partiene. Venstre, Høyre, Miljøpartiet De Grønne, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Senterpartiet er alle enige at man enten skal si nei til homoterapi, eller forby homoterapi. Fremskrittspartiet har ikke politikk på dette, og det eneste i partiprogrammet til Kristelig Folkeparti om LHBT+ temaet er at de vil “innføre 18-årsgrense på kjønnskorrigerende behandling”. Kjære KRF. Dette er allerede en lov i Norge. Man kan ikke gjøre kosmetiske inngrep før man er 18 år, med mindre de har skriftlig godkjenning fra begge foreldre. Så hvorfor har dere politikk på dette?

Så det jeg sitter igjen med er egentlig spørsmålet. Om vi skal ha homoterapi, hvorfor innfører vi ikke heteroterapi? Forby homoterapi og la Norge gå frem som et godt eksempel til resten av verden! Godt valg!