Gå til sidens hovedinnhold

Omsetter for over 30 mill. og satser tungt: – Finnes ingen grenser for hvor vi kan dukke opp

NU Publishing sysselsetter en rekke mennesker i fire forskjellige byer, ikke minst i Harstad.

Bodø Nu/iHarstad: Selskapet Nu Publishing AS er et selskap som er representert i de fire nordnorske byene Harstad, Mo i Rana, Mosjøen, samt Bodø. Selskapet ble i sin tid stiftet av pressemannen og den tidligere redaktøren Geir Are Jensen i Bodø. I dag er Nu Publishing et heleid datterselskap i stiftelsen Amedia, som består av over 80 aviser.

Mangeårig direktør Ståle Pettersen står i bresjen for ei tung satsing i Nu Publishing, der man bemanner opp på alle fronter. iHarstad er med i selskapet, og skal ha ti ansatte i løpet av høsten.

– Alle avisene våre er i vekst, og styrker sin posisjon i sine respektive områder. Nå har vi styrket oss både redaksjonelt og kommersielt på alle fire stedene, sier Pettersen.

Les også

Rykteflom etter bussulykke: – Det har vært helt jævlig

Øker bemanningen

Nu Publishing eier og driver nettavisene iHarstad, Bodø Nu, Rana No og Vefsn No. I tillegg ligger utviklingsselskapet Lynx under samme paraply. Lynx står for de digitale plattformene til totalt 12 aviser, inkludert de fleste Nu-avisene.

– Her ligger det også flere nye kontrakter i lufta, sier Ståle Pettersen.

I avisene er det ansatt en rekke nye medarbeidere i redaksjonene, og på kommersiell side. Bare i Bodø Nu, som er selskapets største avis, har det av året kommet ny sjefredaktør og en rekke nye journalister.

– Det samme har vi gjort både i Vefsn, Mo i Rana og i Harstad. Her øker vi bemanningen på alle avdelingene for å befeste vår posisjon i Nord-Norge.

Les også

Se hvem som var ute på konserten i Harstad sentrum onsdag

Motor i nord

Pettersen sier at veien videre er en fornuftig satsing for å posisjonere Nu Publishing som en tung lokalavis-aktør i landsdelen. Men direktøren sier at det ikke finnes noen begrensninger for hvor man kan etablere nye aviser.

– Vi satser knallhardt, og alle avisene er i vekst. Samtidig leter vi etter nye områder å satse på i Norge. Så lenge vi finner områder som er interessant for oss å etablere oss på, finnes det ingen grenser for hvor vi kan dukke opp.

Nu Publishing har budsjettert med ei omsetning på 31 millioner kroner, fordelt på 35 årsverk og en rekke med frilansjournalister.

– Konsernet er blitt en motor i Nord-Norge, og nå kjører vi på videre.

Les også

Borge og UiT-kolleger avslører spillet: – Slik fikk maktalliansen gjennomslag for Harstadpakken

Les også

Se hvem som kjøpte og solgte bolig i juni

Les også

De første elsparkesyklene er på vei til Harstad: Disse tre bydelene får