Gå til sidens hovedinnhold

Ottestad Gård vant gjev landbrukspris

Regional vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Troms og Finnmark er Ottestad gård.

Ottestad gård får den den regionale prisen for Troms og Finnmark. Gården har gjennom flere generasjoner drevet kjøttproduksjon med ammeku og gris. Gården får prisen fordi de med nøktern investering, og med utgangspunkt i eksisterende drift, har økt verdiskapingen på gården.

Les også

Jan Erik fikk en idé: – Du kan sitte hos grisen hver dag hele sommeren om du vil

Videreforedling

Ottestad gård tar tilbake slakt fra Nortura og videreforedler i eget gårdskjøkken for salg i gårdsbutikk og på markeder. Med investeringene har de nå utviklet en familiebedrift med høy omsetning og har skapt 5 heltids arbeidsplasser.

– Produksjonen omfatter 80 purker i smågrisproduksjon og fremfôring av slaktegris vesentlig som utegris. I tillegg har gården selvrekrutterende storfekjøttproduksjon med 40 ammekyr og en satsing på direktesalg av kalvekjøtt.

Gården deltar i matnettverket Kvæfjord matkultur og har nettbasert salg. De har nettopp investert i en salgsbil for å bedre nå ut til markedet.

– Ottestad gård har tatt utgangspunkt i kjernevirksomheten og sett på hvordan bedriften kan få et verdiløft med de rette investeringene. De videreutvikler gårdens produkter i egne lokaler, selger varer i egen gårdsbutikk og har etablert seg med nettmarked. I tillegg har de modernisert drifta og finner nye markeder. De er en stor inspirasjon for det fremtidige landbruket i regionen» sier regiondirektør Linda Randal i Innovasjon Norge Arktis.

Les også

Kommuneoverlegen om det store utbruddet i Harstad: – Vi har ventet på det

Les også

Nå vil du se mer politi i gatene: – Ikke nødvendigvis mer bråk, men vi er klare

Les også

23 smittetilfeller knyttet til Stangnes sykehjem: – Hvorfor fikk ikke beboerne 3. dose tidligere?