Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket fødeavdelinga og Petra med 5 iskaker og 24 brus: – Tusen takk!

iHarstad spurte tirsdag morgen hvem som fortjener iskake og brus i sommervarmen. Det flommet inn med gode forslag.

Spørsmålet vi stilte på vår Facebook-side, hvor du kan lese alle kommentarene, var: "Hei i varmen! iHarstad feirer sommeren og kjører ut iskake brus til en av våre lesere i dag. Gi oss et hint om hvem som fortjener en liten påskjønnelse, så kommer vi med kaka!"

I løpet av fem timer var det kommet 450 forslag. Hadde vi hatt kapasitet, skulle vi kjørt ut is og brus til hver og én. Men vi måtte velge. Det kom mange forslag på ulike avdelinger på UNN. Her var både fødeavdelinga, fysioterapiavdelinga, akutten, rehabiliteringsavdelinga, barneavdelinga, kirurgisk, operasjonsavdelinga og medisin A på sykehuset foreslått - og kanskje enda flere ...

Saken fortsetter under bildet

– Det viser jo at folk er fornøyd med UNN, og det er hyggelig. Tusen takk til lesere som har foreslått oss, og til dere i avisen, sier Helene Karlsen ved fødeavdelinga, som fikk fire iskaker og masse brus av iHarstad, et lite avbrekk i en hektisk tid.

Det er vel fortjent. Frem til 19. juli er fødeavdelinga i Narvik sommerstengt, så det er mange både fra Narvik og Harstad som skal tas vare på – i en tid som er høysesong for fødsler. Helene Karlsen sier at det er alt fra null til fire-fem fødsler per dag. Noen ekstra utfordringer er det også med tanke på korona.

Da vi traff de ansatte på dagskiftet ble det fest på pauserommet. Lufta i sommerheten er ikke den beste i sykehuset, som er fra 1978, så is og brus – og et åpent vindu for frisk luft ble en aldri så liten oase. Med på festen var også nyfødte Aurora Nylund Karoliussen. Men hun sov over hele stunden:)

Les også

Folk strømmer til apotekene i Harstad: – Det er ikke bare solkrem de trenger nå

På UNN Harstad i sjette etasje er det altså full innsats frem til 19. juli. Etter det sommerstenges fødeavdelinga i Harstad, og fødende må til Narvik. Det er ingen hemmelighet at noen av de som har termin i disse tider synes ordningen er utfordrende, at det er et ekstra stressmoment å måtte tenke på transport og om alt skal gå bra. Tidligere har fødende protestert på ordningen, men sommerstengning av enten Harstad eller Narvik har vært praksis i mange år og ser ut til å fortsette.

Beslutningen om sommerstengning av fødeavdelingene er gjort med bakgrunn i kravene i en nasjonale veileder som stiller krav til kjent og kompetent bemanning, også i sommerferien.

Det var Facebook-kommentaren fra Bjørnar Pedersen som utløste at iHarstad valgte UNN. Han skriver:

– Fødeavdelinga på UNN Harstad fortjener absolutt dette. Da de har dobbelt opp med nyfødte både fra Harstad og Narvik.

Les også

Torunn ble overrasket med kake like før ferien startet: – Denne får jeg med i bilen

Den andre iskake- og brusvinneren er Petra Korsnes Storli (8). Hun var uheldig å skjære seg opp under foten da hun badet i Pettersenvannet på Bjørnfjell for et par dager siden. Dermed er hun på krykker hjemme i godværet. Trøsten er i alle fall at hun har storesøster Erle Korsnes Storli (10) å være sammen med på verandaen – og at hun nå har en iskake og fire iskalde Fanta til den fine sommerkvelden. iHarstad ønsker deg god bedring, Petra!

PS: Kanskje iHarstad kjører en ny runde nedkjøling onsdag, da meteorologen har forlenget godværsperioden, så det er fortsatt mulig å komme med forslag.