Gå til sidens hovedinnhold

Øyvind og In the Same Boat fant kjøleskap da de ryddet på Ibestad

De anslår at kun på den siste turen til Rolla fjernet de 525 kilo søppel.

Tidligere i mai var de frivillige i «In the Same Boat» på Rolla i Ibestad kommune for å fortsette ryddingen av plast og annet søppel.

De frivillige ryddet området mellom Langevika og Kalkeneset.

– Teamet tok med seg 31 poser, 10 meter rør, tre deler av en gangbro, fire dekk, to kjøleskap, flere oppbevaringsbokser og en 250 liter plasttønne, skriver de i rapporten fra besøket på Ibestad.

Totalt fikk de fjernet rundt 525 kilo søppel fra området. Se bilder fra Rolla nederst i saken.

Fjernet rundt 4 tonn søppel

iHarstad møtte Øivind Olsen, finske Sirkka Antiala, argentinske Ceferino Soto, nederlandske Mariska Kleintjens og indonesiske Ika Permatasari i Harstad havn tirsdag ettermiddag.

De hadde brukt dagen i området rundt Ervika og fant blant annet en liten båt det hadde gått hull på. Olsen anslår at de har fjernet rundt 4 tonn søppel på de tre ukene de har vært i Harstad-området.

In the Same Boat er en organisasjon som ved hjelp av profesjonelle metoder kombinert med frivillig arbeid jobber for å skape en verden fri for plastsøppel. I følge nettsiden deres mobiliserer de folket og bedrifter i tillegg til å utfordre politikerne til å ta ansvar for å sikre et sunt og plastfritt hav.

Les også

Brukte stadionlys som erstatning for gatelys i Kanebogen: – Det er litt vilt

Les også

Marthe fikk over 20.000 kommentarer da hun ga sin støtte til palestinerne: – Var ikke forberedt på dette