(iFinnmark)

Navnet på den avdøde etter dykkerulykka i Vadsø lørdag er nå frigitt. Politiet bekrefter at det var Patrick Paulsen som mistet livet. De går ut med navnet i samråd med pårørende.

Han var ute og dykket i Varangerfjorden sammen med en kamerat da noe gikk galt. Kameraten så Paulsen for siste gang kl 13.15, og fikk varslet nødetatene klokka 13:17. Det ble iverksatt redningsaksjon. I 16:30-tiden lørdag gikk man over til å lete etter en antatt omkommet person.

Årsak ukjent

Den avdøde ble lokalisert søndag formiddag på 40 meters dyp, og søndag kveld 21.13 ble han hentet opp med hjelp av ROV – undervannsrobot.

Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Den avdøde skal obduseres og dykkerutstyret som ble brukt, vil bli sendt inn til tekniske undersøkelser, opplyser politiet.

– Før dette foreligger er det for tidlig å si noe om årsaken til den tragiske hendelsen, opplyser politiadvokat Jacob Bergh.

Åpnet kirken

Kommunen iverksatte kriseteamet lørdag, og både frivilligsentralen og kirken har holdt åpent for dem som har trengt et sted å samles i sorg. Ordfører Wenche Pedersen uttalte søndag at hun føler med de berørte, både familien og ungdommen i Vadsø.

– Det er de nærmeste som er aller hardest rammet, og det er familien som bærer den største sorgen og smerten, sa hun søndag, men la også vekt på de prøvelsene ungdomsmiljøet i Vadsø har vært utsatt for de siste årene.

– Jeg tror at ungdomsmiljøet her i Vadsø berøres mye av det. Jeg er redd for at de som har vært berørt av de andre dødsfallene som har vært i ungdomsmiljøet de siste årene, får det enda tyngre nå, og at det kan bli vanskeligere for dem å komme seg videre, sa hun.