Gå til sidens hovedinnhold

Per-Willy blir leder for justiskomiteen: Vil ikke ha svenske tilstander

Det er mye Amundsen mener er viktig å se nærmere på når han går inn som leder av Stortingets justiskomité.

En ære føler Per-Willy Amundsen det er å bli utnevnt som leder av Stortingets justiskomité. Som tidligere justisminister kommer det kanskje ikke som en overraskelse at feltet er noe han er svært opptatt av.

– Jeg gleder meg til å brette opp ermene og få en bedre justispolitikk i landet. Jeg er beæret over den tilliten, sier Amundsen til iHarstad.

Med en ny regjering på plass og et Storting som skal starte arbeidet sitt ser Amundsen frem til et godt samarbeid der de skal finne de gode løsningene for Norge.

Les også

Charlotte flytter til dobbelt så store lokaler: – Alltid drømt om å drive noe eget

Vil bekjempe gjeng-og ungdomskriminalitet

Først og fremst ønsker Amundsen å jobbe for gjennomslag for Fremskrittspartiets politikk, og som leder av justiskomiteen vil han jobbe for å skjerpe straffene, styrke politiet og stoppe gjeng- og ungdomskriminalitet. I et Facebook-innlegg hvor han takker for tilliten skriver han at sistnevte er noe som må stoppes før vi får svenske tilstander i Norge.

– Det handler om å bekjempe gjengkriminalitet og ungdomskriminalitet som vi ser i Sverige. I Sverige operere man med såkalte «no go-zones» som er områder hvor politiet ikke har full kontroll. Bydeler hvor dem til tider trenger beskyttelse for å gå inn.

Amundsen sier vi heldigvis ikke er der som Sverige er, men at man må være bevisst og sette en stopper for en negativ utvikling i Norge.

Les også

Sosiale medier-storm mot «Moddi»: – Gjør du hva som helst for penger?

– En jobb jeg vil gjøre for min egen landsdel

Bedre beredskap i nord, som for eksempel flere beredskapshelikopter til politiet er også viktig for Amundsen. I sin tid som justisminister var han med på å starte Politiets nasjonale beredskapssenter i Oslo som han sier har styrket landet betydelig, men at man også må se utenfor hovedstaden.

– Det er en jobb jeg vil gjøre for min egen landsdel.

Per-Willy nevner også at det er behov for å se nærmere på norsk kriminalomsorg, og at bevæpning av norsk politi er på overtid.

Sammen med seg i justiskomiteen får Amundsen partifelle Tor André Johnsen.

Les også

Lillian lover piruett når banen står klar : – Jeg vet det er mange som har gledet seg til å få dette tilbudet