(Fremover) De siste dagene har politiet mottatt en rekke henvendelser om svindelforsøk på Facebook.

– Konkret gjelder dette salg av en snøfreser, og innleggene er publisert på en rekke forskjellige kjøp, salg og småjobb-sider, skriver politiet på sin Facebookside.

Det som går igjen i flere av sakene, opplyser politiet, er at svindleren opererer med en kvinnelig facebookprofil, og at pengene ved et salg skal overføres til en tredjepart, altså ikke til selgeren selv. Det brukes forskjellige unnskyldninger for hvorfor pengene skal overføres til en tredjepart.

– Vi har sett eksempler på at svindleren ønsker å benytte seg av nettbaserte betalingsformer og gavekort som er vanskelig å spore. At betalingen skjer hurtig og på forskudd, har vært viktig for svindleren.

I et av tilfellene skal en kjøper ha etterspurt flere bilder. Vedkommende skal raskt ha sett at det ikke var snakk om samme snøfreser. Så fort svindleren ble spurt om dette, ble kjøper blokkert og svindlerens brukerkonto slettet.

Politiet har tre gode råd dersom du handler på kjøp- og salgssider på Facebook:

  • Å betale for varer og tjenester med gavekort eller andre betalingsformer som er vanskelig å spore er risikosport!
  • Ha is i magen, ta deg tid til å undersøke annonsen og spør om produktet. Syns du noe skurrer? Be om telefonnummer, og ring selger.
  • Det er på ingen måte sånn at alt som selges på nett er svindel, men vi i politiet ser at dette skjer alt for ofte! Vær skeptisk!