Gå til sidens hovedinnhold

Politiet vil varetektsfengsle foreldre - mulig vold mot spedbarn

Påtalemyndigheten mener det er grunn til å mistenke at skadene er påført av en eller begge foreldrene, men ifølge pressemeldingen erkjenner ikke foreldrene straffskyld.

Fredag vil politiet be om varetektsfengsling av mor og far etter at deres spedbarn ble innlagt på UNN tidligere denne uken, skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.

– Barnet, som er noen måneder gammelt, er innlagt på sykehus på grunn av skader som kan skyldes at barnet er utsatt for vold. Politiet er i gang med å etterforske om skadene skyldes vold eller om skadene har en annen forklaring. Slik saken står nå mener vi det er grunn til å mistenke at skadene er påført av en eller begge foreldrene og anser det nødvendig med varetektsfengsling for å unngå at bevis skal gå tapt, sier påtaleleder Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt.

Foreldrene, som er i 30-årene, er siktet for mishandling i nære relasjoner eller medvirkning til dette. Ifølge pressemeldingen erkjenner de ikke straffskyld. Påtalemyndigheten begjærer to uker varetekt.

Rett etter klokken 14 fredag ettermiddag opplyser politiet at mor blir varetektsfengslet i en uke og at fengslingskjennelsen er avsagt ved Nord-Troms og Senja tingrett. Fars fengslingsmøte pågår fortsatt.

Blant etterforskingsskrittene som politiet gjennomfører er avhør, rettsmedisinsk undersøkelse, ransaking og gjennomgang av beslag. Kripos bistår i saken. Familien er bosatt i Troms.

Forsvarere i saken er advokat Annichen Rye-Holmboe for mor og advokat Jan Tore Olsborg for far. Bistandsadvokat for barnet er Erik Ringberg.

Rye-Holmboe hadde ikke anledning til å kommentere saken da iHarstad tok kontakt. Olsborg ønsket ikke å gi en kommentar i forkant av rettsmøtene som vil finne sted klokken 10 og klokken 11.

Les også

Foreldrene ble hørt: – Skal utrede riving av Rødskolen og hva det koster å bygge nytt

Les også

Det grønne høyhuset: – Det er som vår egen lille suite