Torsdag i forrige uke fikk politiet inn melding om innbrudd på flere adresser i Harstad. Et av stedene var Elumni Elektro på Seljestad.

– I forbindelse med etterforskningen gikk vi til pågripelse av en person som i ettertid er varetektsfengslet på grunn av gjentakelsesfare og ytterligere vinningskriminalitet, opplyser Heidi Heggen, seksjonsleder i politiet.

I forbindelse med innbruddene ble det tatt flere gjenstander fra adressene, og ifølge Harstad Tidende skal det være snakk om flere pc-er og kontorrekvisita til en verdi av et titalls tusen kroner.

En kjenning av politiet

Heggen forteller at det er snakk om en person politiet har kjennskap til fra tidligere. Han skal etter hvert møte i retten, og må nå belage seg på å tilbringe de neste ukene i varetekt - muligens helt til tidspunkt for hovedforhandlingen er satt.

– Dette er en person som har en hovedforhandling foran seg litt frem i tid. I første omgang er det snakk om fire uker med varetektsfengsling. Så vil det deretter bli tatt en avgjørelse om videre varetekt frem til hovedforhandlingen berammes, avslutter Heggen.