Onsdag starter kulturkafeen i Harstad opp igjen. Utover høsten blir det ukentlige samlinger hver onsdag i kulturskolens lokaler, i det som tidligere er kjent som kantina til voksenopplæringa.

Kafeen har støtte fra kulturenheten i kommunen og drives på frivillig basis.

– Dette var stor suksess både gjennom høsten i fjor og våren i år, så det er stas å kunne starte opp igjen, sier kulturrådgiver Maren Aurebekk i Harstad kommune.

Førstkommende onsdag er altså første kulturkafé for høsten. Da blir kulturelle innslag med både Hamid Zakhizada, Jostein Lillegård og elever ved Kulturskolen.

Les også

Hamid måtte velge mellom familien og musikken: – Det ble store konflikter

Internasjonal stemning

iHarstad snakker med flere av de frivillige som er på med drifta. Mange av de er tilknytta Multicultura og gleder seg til å ta fått på en ny kafé-høst.

– Dette er egentlig en viktig møteplass for alle som sokner til byen og. Det er helt uforpliktende å komme hit. Man kan ta seg en kaffe og slå av en prat og oppleve internasjonal stemning. Ofte har vi også flere som selger sin egen hjemmelagde mat her, sier mangeårig Multicultura-personlighet Torunn Nilssen.

Gjennom høsten og våren opplevde gjengen at det kom nye fjes hver eneste uke. De håper å fortsette å rekruttere nye kafé-gjengere denne høsten.

– Vi prøver å ha kulturinnslag hver gang. Det kan være alt fra at noen viser bilder eller snakker om historien sin, til musikk, diktlesing, dans eller hva det måtte være. Vi har et bredt spekter, og hvem som vil må gjerne bidra, sier Nilssen.

Søker frivillige

Frivillige Inger Karlsen sier at de også vil bruke onsdagene til å forhåpentligvis rekruttere nye frivillige til driften av kafeen.

– Det er viktig for oss å få rekruttert flere entusiastiske frivillige. Og da også gjerne litt yngre folk. Jeg vil oppfordre folk til å komme på kafé og melde seg. Det er veldig flott og givende å holde på med dette, sier hun.

Nytt navn

Rektor Johannes Roksand Fauchald ved Kulturskolen i Harstad er fornøyd med å bruke Kulturskolens lokaler til kulturkafeen. Snart skal de også avsløre et helt nytt navn på lokalet.

– Det blir faktisk i løpet av uken, så det er bare å følge med, sier han.

Kulturkafeen arrangeres hver onsdag gjennom høsten fra 17:30 til 19:30.

Les også

«Ida» mistet seg selv i kristen sekt: – Jeg trodde Gud skulle sette meg fri, men det skjedde ikke