Den store nett-turneringen samler flere av verdens beste pokerspillere. 34-åringen entret finalen i nett-turnering med flest sjetonger rundt bordet og dominerte spillet gjennom hele runden. Seieren sikret han en gevinst på 391.731 amerikanske dollar – altså rundt 4 millioner norske kroner. Det melder nettstedet poker news.

På andreplass havnet finske Eelis Parssinen som måtte «nøye seg med» 270.214 dollar – i underkant av 3 millioner kroner.

Begynte tidlig

Preben har tidligere fortalt iHarstad at han oppdaget at han var glad i spill og gambling fra en ung alder.

– Jeg spilte på oddsen da jeg var veldig ung, og jeg spilte basket eller idiot om penger. Jeg hadde nok en interesse for spill før jeg fant poker, sier Preben

Da han var 17–18 år ble poker plutselig mainstream blant ungdom i Norge. Noen kompiser i klassen hans spurte om han ville være med å spille, og da var det gjort.

– Jeg ble hekta fra første gang jeg spilte poker.

Det skulle bare én pokerkveld til før Preben kjøpte sitt første pokerbord. Fra da av ble kjelleren i Jørns gate fast møtested for guttene. Pokerlaget møttes regelmessig de to siste årene Preben gikk på videregående.

Da han var rundt 18 år, begynte han å spille onlinepoker. Det var begynnelsen på en heftig karriere for pokertalentet.

– I starten når jeg spilte var det artigste med poker det sosiale rundt det å spille live, samt det å tenke ut gode strategier for å vinne. Akkurat nå vil jeg si det å konkurrere mot de beste er det som fortsatt gjør poker spennende. Jeg får et kick av det.

Preben forteller at det ikke er stor forskjell på spillestiler på de høyeste nivåene, i forhold til et lag med hobbyspillere.

– Alle prøver å spille hånd for hånd så optimalt som mulig, sier han.

Tidligere i år ble han også innlemmet i pokerens hall of fame. Det ble da estimert at harstadværingen gjennom karrieren skal ha vunnet rundt 20 millioner kroner til sammen.