Anlegget vil kunne brukes av hele Harstad Fritidssenter. Altså Radio Harstad, Centrum Fritidsklubb og Torsdagsklubben.

Tema: Samarbeid

I november 2020 fikk Equinor inn over 1600 søknader fra hele landet. Gjennom den nye søknadsportalen er det mulig å søke om støtte til alle gode formål for barn, ungdom og studenter. Målet for Equinor er å støtte enda flere gode tiltak enn det de i dag gjør gjennom sponsorordningen Morgendagens Helter.

40 tiltak fra Nord-Norge nådde opp i hard konkurranse der Radio Harstad var en av under 10 som nådde helt opp og fikk topp-potten på 100.000 kroner.

­– Tema denne gangen var «samarbeid» og vi lot oss berøre og begeistre av det nære og gode samarbeidet mellom ulike ungdomsmiljøer som alle vil få glede av nytt og godt lydutstyr til storstua, sier Anne-Mette Fjærli, informasjonssjef for Equinor i Harstad.

I Radio Harstad samles mange kreative unge mennesker og lager musikk, hørespill, teater, podcaster, konserter og – ikke minst; radio.

– Lokalradioen har i over 35 år spilt en viktig rolle i byens kreative miljøer, og mang en journalist har startet sin karriere nettopp her. Vi har forresten folk hos oss som også har tilbrakt mye tid i ungdommen i Radio Harstad, forteller Fjærli.

Radio Harstad er åpen for alle ungdommer fra 13 – 25 år

Plass til alle

Nytt utstyr betyr mye for ungdommen, sier daglig leder Tommy Vandalsvik i Radio Harstad.

– Med nytt lyd- og lysanlegg vil vi endelig kunne ferdigstille det største rommet på Harstad Fritifssenter og gjøre det klart for små konserter, live DJs, filmvisning og forestillinger av forskjellig art. Dette vil kunne tiltrekke oss enda flere brukere som her kan få sin arena for å uttrykke seg, eller som publikummere få nye inntrykk, forteller Vandalsvik.

Harstad Fritidssenter er allerede blitt et levende hus med aktivitet 7 dager i uka, nå faller enda en stor brikke på plass og storstua kan endelig bli den samlingsplassen og visningsarenaen vi ønsker det skal være, sier Vandalsvik.

– Utstyret er brukervennlig og det er meningen at barn, ungdom og alle som bruker huset skal kunne betjene dette selv. Lokalet, og spesielt sceneområdet, vil nå endelig framstå som ferdig, 1,5 år etter det ble åpnet for aktivitet her.

Han forteller at alt er kjøpt fra Marios musikk for å støtte opp om lokale aktører. Nå ser han frem til å kunne åpne opp for fullt igjen.

– Vi har prøvd å bruke tida fornuftig nå som alt har vært stengt ned. Det har blitt gjennomført en del digitale aktiviteter, men vi har også fått gjort mye i stand i bygget. Vi har funnet en del nye og gøye løsninger, så nå gleder vi oss til å drifte som vanlig.

Han sier det legges stor vekt på å inkludere ungdom som har behov for en litt annen type tilbud, noe som passer for dem som kanskje ikke finner sin plass i andre organiserte aktiviteter

- I Radio Harstad er det plass til alle, noen engasjerer seg veldig og er her flere dager i uka, andre er innom litt sjeldnere. Og det er helt greit, her kan alle delta på sine egne premisser, sier Vandalsvik.

Tillitt skaper ansvar

Hos Radio Harstad kjører ofte ungdommen kurs for de yngre barna på Centrum Fritidsklubb og for de funksjonshemmede på Torsdagsklubben, i tillegg til at en stor del av opplæringen av ungdom på Radio Harstad gjøres fra ungdom til ungdom.

– Mottoet vårt er enkelt men vakkert og tydelig: vi skal få det til sammen, forteller lederen.

Nå planlegges det for konserter, forestillinger, DJ-kurs og mange andre aktiviteter for det mangfoldet av brukere som tilbringer store deler av fritiden sin på Harstad Fritidssenter.

– Vi merker veldig tydelig at når ungdommene får tillit, så tar de ansvar. Sånn skal vi fortsette, sier Vandalsvik.

Les også

Stine og Jørgen valgte å kjøpe eldre hus over nytt: – Hadde fått betraktelig mindre for den summen