En tipser forteller tirsdag om en faktura som ramlet ned i postkassen hans. Regninga var på 83 kroner for parkering ved Amfi Kanebogen den 13. januar i år. I tillegg var det påheftet et gebyr på 70 kroner. Bilen til tipseren skal ha stått parkert i 17 minutter ved senteret den aktuelle dagen.

Tipseren stusset over fakturaen da Amfi Kanebogen har to timer gratis parkering før avgiftene begynner å rulle.

– Det kan ikke stemme. Trolig har flere fått den samme regninga og betaler den, sier tipseren.

– Ikke betal

Senterleder Lars Holst-Roness ved Amfi Kanebogen forteller at han tirsdag har fått flere henvendelser fra besøkende som har mottatt faktura – til tross for at de har stått kortere enn gratisgrensa på to timer.

Han forklarer det hele med en feil fra parkeringsselskapet TimePark sin side.

– Under er programvareoppdatering på anlegget, som foregikk den 13. og 14. januar, har det blitt en feil hvor de to gratis timene har ramla ut av systemet. Feilen ble relativt raskt oppdaga, men det resulterer i at noe har blitt feilfakturert, forteller han.

Videre sier han at feilen skal ordnes opp ifra parkeringsselskapet sin side. Alle kunder skal bli motkredidert for feile fakturaer, også de som mot formodning allerede skulle ha betalt. Han ber de som har mottatt papirfaktura om å se bort fra regninga.

– Jeg vet selskapet er i full gang med denne jobben. Det kan ta noen dager før alt blir retta opp i. De som mottar faktura i posten vil snart motta kreditnota på summen. Ikke betal regninga.