Torsdag blir det filmpremiere og regissørbesøk i forbindelse med Norges-premieren av filmen HAN denne uken. Filmen har mottatt gode kritikker i norsk presse.

– Regissør Guro Bruusgaard er en av de mest spennende stemmene i norsk film i dag, sier kinosjef Helene Hokland i en pressemelding.

Bruusgaard er også veileder på Nordland Kunst- og filmfagskole i Kabelvåg. På visningen vil Bruusgaard være i samtale med Hokland som også er sjef for Harstad’s filmfestival AMIFF. AMIFF viste to andre filmer fra samme produksjonsselskap Alternativet i fjor, med stor suksess.

Les også

Jan og Lillianne avvikler 40 års drift: – Jeg har gitt livet mitt til butikkdriften

Følger tre personer.

– HAN følger én gutt og to menn gjennom et døgn hvor de på hver sin kant opplever sosiale og emosjonelle fall. Hvor mye press tåler de egentlig? Hvordan finner de sin plass? HAN turnerer tragedie med komedie, båret fram av strålende skuespillere, og handler om utenforskap, krenkelser og mannsrollen, forteller kinosjefen.

– Den anerkjente manusforfatteren Petter skal lage storfilm om Fridtjof Nansen, men blir kvotert ut og sliter med et mindreverdighetskompleks. Skoleeleven Harald higer etter anerkjennelse uten å bli sett verken av læreren eller hjemme. Arbeidsledige Eirik ydmykes på NAV, men ingen ser ut til å bry seg om det han vil si.

Les også

iHarstad har testet glamping på Gressholman – her er dommen