Gå til sidens hovedinnhold

Rødskolen: Vedlikeholdsbehovet er på 4-5 milloner kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

Foreldrene aksepterer ikke de dårlige forholdene ved Seljestad barneskole. Ordføreren har noen tiltak som skal gjennomføres.

Foreldre gikk ut og ropte varsko gjennom iHarstad sist helg. De beskriver en skole som ikke er bra for ungene. Blant annet er det dårlig ventilasjon, det er kaldt på klasserommene og toalettforholdene er elendige.

Liza Olsen-Bremmeng, på vegne av foreldre og FAU, sier det er spesielt dårlig på Rødskolen, som huser trinn 1-3. Hun stilte spørsmål gjennom innbyggernes spørretime om hva politikerne har tenkt å gjøre for å bedre forholdene.

Ventilasjon og toalett

Ordfører Kari-Anne Opsal sier i kommunestyret torsdag at Rødskolen er gammel (1960), og har sine utfordringer i forhold til skoledrift. Hun er enig i at det er behov for oppgradering av bygg og tekniske anlegg.

– Bygg- og eiendomstjenesten har i vedlikeholdsplanen registrert noen tiltak for utbedring av forholdene i skolen. Den samlede kostnaden er 4-5 millioner kroner. Tiltakene er knyttet til ventilasjon i gang, toalett og utvendige arbeider, sier Opsal.

Blir det for dyrt?

Ellers vil mindre feil og mangler som meldes inn fra skolens side, tatt forløpende.

– Før det iverksettes større tiltak, bør det foretas en helhetsvurdering på tekniske og bygningsmessige tiltak for å heve standarden på bygningen. Det bør også ses på muligheten for ombygging eller tilbygg for å få en funksjonell skole.

En grundigere gjennomgang vil gi et bedre beslutningsgrunnlag for om det er hensiktsmessig å renovere eller om kostnadene for dette blir så store at det ikke vil være økonomisk forsvarlig å renovere bygningen, melder ordføreren.